Nem adnak pénzt a káromkodó bírónak

2012.11.17. 10:42

corrente.jpg

Nem kapja meg a pénzét az az NFL-es bíró, aki két hete élő adásban káromkodott. A november 4-én lejátszott Indianapolis Colts–Miami Dolphins mérkőzés utolsó negyedében Tony Corrente játékvezető egyik asszisztensével vitatott meg egy ítéletet, amikor kicsúszott egy God damn it. Ebben semmi különös nincs, de szerencsétlen Corrente mikrofonja bekapcsolva maradt, így az egész stadion és a tévénézők is hallhatták az ingerült bíró szavait. A meccset közvetítő CBS riporterei rögtön elszégyellték magukat, és Corrente nevében elnézést kértek a nézőktől. 

A bíró azóta már minden fórumon bocsánatot kért, az NFL pedig pénteken úgy döntött, hogy nem fizetik ki neki a mérkőzésért járó kilencezer dollárt a helytelen viselkedés miatt. 

A liga ritkán szokott pénzbüntetéssel szankcionálni bírókat. Az egyik híres eset még 2007-ben történt, az legalább vicces volt. Jim Quirk bíró a Chicago Bears–Green Bay Packers mérkőzésen egy akció után rángatta el a nyakánál fogva a Packers egykori linebackerét, Nick Barnettet egy tömegjelentből, őt nyolcezer dollárra vágták meg, amiért földre vitte a nála két fejjel magasabb védőt.