Horrorsérülés után az NFL-draftra készül

2012.12.11. 13:54

lattimore.jpg

A South Carolina futója, Marcus Lattimore október végén szenvedett olyan súlyos sérülést, amely a legtöbb esetben végleg hazavágja egy sportoló karrierjét. A Tennessee elleni meccs második negyedében indult meg a labdával, amikor két védő összezárt előtte, és olyan szerencsétlenül szerelték, hogy Lattimore jobb térde teljesen kicsavarodott. A 22 éves játékos sokkot kapott, az orvosi személyzet nem engedte, hogy a térdére nézzen, több térdszalagja sérült.  

Két hónap sem telt el azóta, de az ESPN információi szerint a sérülése előtt generációja legnagyobb tehetségének tartott running back a napokban úgy döntött, nevezni fog a következő NFL-draftra, ami 2013 áprilisában lesz esedékes. Lattimore NFL-es orvosok segítségével végzi a rehabilitációt, azt reméli, hogy márciusban már kocoghat és labdákat kaphat el, majd a combine felmérőin is megmutathatja magát. 

Tisztában van azzal, hogy ha elkel a drafton, akkor az első éve valószínűleg arról szól majd, hogy felépüljön, aztán jöhet a játék. Több olyan futballistával is konzultált az elmúlt hetekben, akik ugyanilyen súlyos sérülésből tértek vissza, és úgy érzi, most érkezett el az ideje annak, hogy a profik közé kerüljön, szeretne minél hosszabb NFL-es karriert. 

Lattimore tavaly már leküzdött egy súlyos sérülést, akkor a bal térdében szakadt el az egyik szalag.