Vicc-csapat lett az NFL-es Philadelphia

2012.12.14. 11:21 Módosítva: 2012.12.14. 11:22

Hét év után először áll tíz vereséggel a Philadelphia Eagles, amely teljesen szétesett az alapszakasz végére. Helyzetbe hozták a Bengalst.

Az NFL péntek hajnali mérkőzésén az első negyedben BenJarvus Green-Ellis futott touchdownjával kerültek előnybe a vendégek, majd egy olyan komikus jelenetsor következett, ami az Eagles egész őszi teljesítményét jól jellemezte.

A philadelphiaiak puntere, Mat McBriar rúgásra készült, de rátolták csapattársát, Marvin McNuttot, így a punter bordán bombázta a játékost, ráadásul hatalmasat is esett, az volt a szerencséje, hogy nem sérült meg. Az elvesztett labdára lecsapott az ellenfél, és az Eagles 11 yardosáig jutott, majd egy mezőnygóllal tízpontosra nőtt a különbség.

A Philadelphia hiába fordította meg a mérkőzést a második negyedben, a mérkőzésen ötször is elvesztették a labdát, ezzel esélyük sem maradt. A félidő után már nem is szereztek pontot, a rájátszásra hajtó Cincinnati Bengals 31-13-ra nyerte meg a meccset.

A cincinnati csapat győzelmével lépéselőnybe került a Pittsburgh Steelersszel szemben a rájátszásért folytatott, harcban, ha a Steelers vasárnap kikap a Dallas Cowboystól, akkor a Bengalstól már nehéz lesz elvenni a továbbjutást érő helyet.

Az Eagles pocsék, tovább süllyed, utoljára 2005-ben kaptak ki tízszer az alapszakaszban, a szurkolók abban reménykednek, hogy a következő évben már nem Andy Reid irányítja a csapatot.