Youtube-sztárt igazolhat a Jets

2012.12.22. 12:47

rugland.jpg

A New York Jets igazán hálás téma ebben a szezonban. Nem elég a szerencsétlenkedő Sanchez, a padon szomorkodó Tebow, a butt fumble, most még itt van ez is: a csapat egy Youtube-sztárral növelheti rugóinak számát.

A huszonhét éves norvég Havard Rugland a büdös életbe nem amerikaifutballozott csapatban, csak szabadidejében rugdosta a tojáslabdát. Ez idővel annyira jól ment neki, hogy a barátaival együtt csinált egy válogatást, amit feltöltött a Youtube-ra, így jutott el a híre az NFL-es csapathoz. 

Rugland a hét elején a Jetsnél járt próbajátékon. „Nagyon jól ment. Mezőnygólokat és kickoffokat lőttem az edzésen. Nyilván az ember egy kicsit nagyobb nyomás alatt érzi magát ilyen környezetben, de nyugodt tudtam maradni" - mondta a norvég rúgó. 

Ruglandról nagyon jó véleménnyel van a ligában rúgóként kilenc évet lehúzó Michael Husted, aki jelenleg edzőként dolgozik. „Óriási tehetség. Igazi rakétalába van, ha ilyen tempóban tudja fejleszteni a technikáját, akkor az NFL egyik legjobb rúgója lehet. A termete és az ereje miatt a raiderses Sebastian Janikowskira emlékeztet" - vont párhuzamot az edző a két európai rúgó között. 

A norvég egyébként tényleg ügyes, hatvan yardról simán bevágja, de ollózva és kapáslövésből is betalál, a lenti videóban négy percen át lövöldöz.