Kapja védő az MVP-t!

2012.12.30. 08:49

jjwatt.jpg

Mindenki Peyton Manningről és Adrian Petersonról beszél az MVP-díj kapcsán, a Houston Texans defensive endje, JJ Watt szerint nem kétesélyes a verseny, van egy harmadik pályázó is, ő maga. 

"Védőként azt szeretném, egy védekező játékos nyerje meg a díjat, és azt hiszem, hogy nekem is legalább akkora esélyem van rá, mint mindenki másnak. Szeretném én képviselni a védőket" - mondta Watt az USA Todaynek. 

A Texans-játékos tisztában van azzal, hogy a védők ritkán kerülnek képbe az MVP esetében. "Egyértelmű, hogy elsősorban a támadókat favorizálják, ami érthető is, a quarterbackeknél és a running backeknél van a legtöbbet a labda. Ha egy védőnek viszont jó éve van, legalább annyira befolyásolhatja a játékot".

1957 óta választják meg évente az NFL legértékesebb játékosát, harmincötször irányító, tizenötször pedig futójátékos kapta meg a díjat. Védőt mindössze kétszer ítéltek a legjobbnak, Alan Page-t, a Vikings defensive tackle-jét 1971-ben, 1986-ban pedig Lawrence Taylort, a Giants linebackerét.

Watt a Colts elleni utolsó alapszakaszbeli meccsen rekordot is dönthet ma, 2,5 sackkel beállítaná Michael Strahan 2001-es sack rekordját, aki egy szezonban 22,5-ig jutott.