Gyilkosozzák Phelps példaképét

2013.01.22. 15:45

Hétfő hajnalban az NFL konferenciadöntőjében a Baltimore Ravens megverte a New England Patriotsot, így ők játszanak a másik döntőn nyertes San Francisco 49ersszel a Super Bowlban. A Patritos elkapójának, Wes Welkernek a felesége nehezen viselte a történteket.

A nő az egyik közösségi oldalon ment neki a baltimore-iak védőlegendájának, Ray Lewisnak a meccs után. „Büszke vagyok a férjemre és a Patriotsra. Ha valaki unatkozik, nézze meg Ray Lewis Wikipédia-oldalát. Négy gyerek hat feleségtől. Emberöléssel vádolták, de lefizette a családot. Micsoda példakép!" - tombolt Facebookon Anna Burns.

A 17 NFL-es szezon után a szezon végén visszavonuló Lewis a Ravens 2000-ben megnyert Super Bowlja után barátaival ünnepelt, amikor tömegverekedésbe keveredett, amelyben két ember életét vesztette. Lewist emberöléssel vádoltak, de később felmentették, azonban vallomása félrevezető volt, ezért megbüntették. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott, az NFL pedig kétszázötvenezer dollárra bírságolta. Később az egyik áldozat családjával alkut kötött.

Wes Welker felesége hétfő este már megbánta a Facebook-bejegyzést. „Nagyon sajnálom, amit írtam. Eluralkodtak rajtam az érzelmek a meccs miatt. Őszintén elnézést kérek Ray Lewistől és azoktól, akiket megbántottam" - írta az oldalon.

Lewis pályafutása utolsó meccsére készül
Lewis pályafutása utolsó meccsére készül

Tavaly a Patriots-sztár Tom Brady felesége, Giselle Bündchen őrjöngött férje elvesztett Super Bowlja után. A szupermodell szerint a csapattársak hibáztak, nem tudták elkapni Brady passzait.

Egy másik amerikai ikon, a tizennyolcszoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps viszont Lewist méltatta a Ravens–Patriots-konferenciadöntő után. „Azt hiszem, ő az az ember, aki leginkább inspirált engem. Sokan nem tudják, de ő az egyik legfőbb oka, hogy újabb négy évet úsztam 2008 után. Sokat beszéltem akkoriban vele, és segített nekem. Nem lettem volna ott a 2012-es olimpián, ha ő nincs" - áradozott példaképéről Phelps, aki szintén Baltimore-ból származik.

A Super Bowlt február 3-án rendezik New Orleansban, ez lesz Ray Lewis karrierjének utolsó mérkőzése.