Nem viszik a Bowlra a kövér cheerleadert

2013.02.01. 23:51

A Baltimore Ravens cheerleadere nem szurkolhat a pálya a szélén a vasárnapi NFL-döntőben, úgy gondolja, azért, mert a klub szerint túlsúlyos.

A huszonhároméves Courtney Lenz öt éve a Baltimore Ravens cheerleader csapatának tagja, ő az egyik legtapasztaltabb a szurkolólányok között. Korábban bejelentette, hogy a szezon után befejezi a szakmát, de a szép búcsútól megfosztották, nem került be a döntőre utazó keretbe. Korábban a Ravens azt ígérte, minden olyan lányt magukkal visznek New Orleansba, aki legalább hároméves tapasztalattal rendelkezik.

Courtney Lenz
Courtney Lenz
Fotó: Facebook

„Egyszer már lecseréltek a szezon során, mert felszedtem valamennyit. Minden héten lemérnek minket, akkor egy kilóval nyomtam többet" - mondta a Today Newsnak. Ötvenhat kiló volt, amikor pihentették, a klub azt akarta, hogy fogyjon le ötvennégy alá. Lenz elmondta, nem indokolták meg neki a döntést, de ő biztos, benne, hogy a súlya miatt mellőzték.

A Ravens sajtósa szerint az NFL-szabályok miatt nem vihetnek magukkal mindenkit, a döntést a lányok teljesítménye, magaviselete és tapasztalata alapján hozták meg.

Lenzért már petíciót indítottak az interneten, facebookos csoport is szerveződött, amely azt követeli, hogy válasszák be a Super Bowl-csapatba.

A Super Bowlért hétfőre virradóra, 0.30-tól játszik a Baltimore és a San Francisco.