Mit vár a legjobb magyar csapat edzője?

2013.02.03. 16:52

A legeredményesebb magyar csapat, a Budapest Wolves amerikei edzője, Lee Hlavka az Indexnek elmondta, kőkemény küzdelmet és nagyon szoros végeredményt vár az idei Super Bowltól.

„Mindkét csapat játékának vannak olyan elemei, melyek tetszenek, igazán nagy meccs lehet a döntőből. A 49ers jól vezeti a támadásait, érdekes lesz, hogy a Ravens hogyan tud majd védekezni ellenük. A baltimore-iaknak a legnagyobb feladat Kaepernick és Gore megállítása lesz. A főcsoportdöntőben az Atlanta jól oldotta meg Kaepernick hatástalanítását, de Gore-ral nem tudtak mit kezdeni. A Ravensnél ott van Ray Lewis, ezért több esélyük lehet. A baltimore-i csapatnak nagyon jó a secondaryje is, ezért úgy gondolom, hogy sikeresen védekezhetnek Crabtree és Davis ellen" - mondta a harminc éve edzősködő Wolves-tréner.

„A Ravesnek hagyományosabb a támadójátéka, ezért a 49ers elméletileg könnyebben felkészülhet belőlük. Flacco viszont nagy formában volt a rájátszásban, és a 49ers nem nagyon tudta megszorongatni az ellenfél irányítóit az elmúlt meccseken. Mindkét csapat védelme tetszik, de úgy vélem, a 49erst nagyobb feladat lesz megállítani. Mindkét Harbaugh-testvér nagyon jó edző, azonban a Ravens-edző John fegyelmezettebb, ezért egy kicsivel esélyesebbnek tartom őket" - tette hozzá.

Lee Hlavka szerint a döntős csapatokat irányító edzőtestvérek nem tudnak majd egymásnak meglepetést okozni. „Nehéz meglepni valakit, akivel együtt nőttél fel, és akivel közel álltok egymáshoz. Nagyszerű példaképük volt az apjuk személyében, aki korábban egyetemi edző volt, azt hiszem ugyanazokat a dolgokat tanította nekik a futballról. Tizenöt hónap korkülönbség van közöttük, olyanok, mintha ikrek lennének".

Az edző szerint a 47. Super Bowl  baltimore-i sikert hozhat. „Nagyon kemény fizikális meccsét várok mindkét csapattól, három vagy annál is kevesebb pont lehet a különbség a végén. Úgy érzem, a Ravens be fogja húzni a győzelmet. "

A Super Bowlért hétfőre virradóra, 0.30-tól játszik a Baltimore és a San Francisco.