Super Bowl-jegy helyett fénymásolt papír

2013.02.03. 09:56

A San Francisco 49ers ingyenjegyet ugyan nem osztogatott a vasárnapi Super Bowl előtt, de a bérletesek részt vehettek egy sorsoláson. Akiknek a nevét kihúzták, 850-1250 dollár közötti áron vásárolhatott belépőt a döntőre.

Az NFL egyik legeredményesebb csapata a 49ers, ötször nyertek Super Bowlt, ha vasárnap győznek, a Pittsburgh Steelersszel holtversenyben övék lesz a legtöbb győzelem. A csapat tizennyolcév után jutott el a döntőig, az érdeklődés emiatt is hatalmas San Franciscóban, de a legtöbb drukker így sem engedheti meg magának a belépővel és az utazással járó több ezer dolláros kiadást.

„Imádjuk a csapatunkat, de ennyi pénzt egyszerűen nem vagyunk hajlandóak kifizetni" - mondta a Mercury News-nak egy 49ers-szurkoló, aki abban reménykedik, hogy a döntő előtt sikerül olcsóban jegyet szerezni, és akkor a családjával együtt elutazhatnak New Orleansba.

Aki ki tudja fizetni a belépőt, azt is könnyen átverhetik. A haywardi Osgoord-házaspár a múlt héten rendelte meg a Super Bowl-jegyeket a netről, egy általuk megbízhatónak vélt partnertől. Négy belépőt kaptak ötezerkilencszáz dollárért. A pénzt elutalták, a jegyek hétfőn meg is érkeztek postán, de a borítékban csak egy fénymásolt lap volt, rajta a 49ers és a Ravens irányítójának képével, alatta a felirat, „Jó szórakozást a meccshez, hajrá Ravens! LOL".

„Rosszul vagyok ettől az egésztől" - kommentálta a történteket a lapnak Sarah Osgoord, aki ennek ellenére ott lesz családjával New Orleansban, ha kell, akkor egy kocsmában nézik meg a meccset.

A rendőrség igyekezett már a Super Bowl előtt felhívni a szurkolók figyelmét az átverésekre, a legtöbb esetben a csalóknak és a pénznek is szinte rögtön nyoma vész.

A New Orleans-i Superdome-ban hatvankilencezer ember fér be a Super Bowlon, a Ravens és a 49ers jegyek tizenhét-tizenhét százalékát kapta meg. Tizenháromezer belépőt szórhatnak szét saját szurkolóik között, de a szponzorokra és a személyzetre is gondolniuk kell. A New Orleans Saints-szurkolók kapták a jegyek öt százalékát, a maradékot az NFL osztotta szét.

A hét közepén még voltak jegyek. A legolcsóbbat ezeregyszáz dollár környékén lehetett megszerezni, a pályához közeleb viszont már jóval drágábbak, ötezer dollárt is elkérnek értük, a felső kategória tizenháromezer dollár körül van.

A Forbes becslése szerint a jegyárak elmaradnak az elmúlt két év döntőitől, a 2011-es Green Bay Packers–Pittsburgh Steelers és a tavalyi New England Patriots–New York Giants Super Bowlra is drágábban lehetett bejutni.