Negyven percre elsötétült a Super Bowl

2013.02.04. 09:19

New Orleansban, a Super Bowl második félidejének elején, a Baltimore 28-6-os vezetésénél elsötétült a Mercedes-Benz Superdome, közel negyven percig állt a játék.

Előbb olyan hírek érkeztek, hogy a stadionon kívüli események miatt történt ármaszünet, később a Superdome technikai vezetése közleményt adott ki a hiba okáról: “A stadion technikai berendezése, amelyet azért telepítettek, hogy az elektromos rendszer terhelését felügyelje, hibát jelzett. Ennek kapcsán csökkentette a terhelést, majd automatikusan lekapcsolta a vilagítóberendezést. Ennek a hibának a kiküszöbélése után lehetett ismét visszakapcsolni a fényeket.”

A kényszerszünet alatt a játékosok elnyúltak a pálya mellett, a hátvédek dobálták egymásnak a labdát, a cheerleaderek pedig gyakoroltak.

Harminchat perc után folytatódott a játék, és a szünet a San Franciscónak tett jobbat, hiszen egészen 31-29-re zárkózott, de végül a Baltimore 34-31 megnyerte a meccset és ezzel a Super Bowl-győztesnek járó Vince Lombardi trófeát.

Az NFL-ben legutóbb Pittsburghben történt hasonló, a két évvel ezelőtti meccsen is a San Francisco volt az egyik szereplő. Akkor 69 732 néző ücsörgött húsz percig a sötétben.