Az áramszünet nem számít, 2018-ra is rámennek

2013.02.07. 12:23

superbowlaramszunet.jpg

A New Orelans-i polgármester, Mitch Landrieu szerint nem rontja az esélyeiket, hogy a vasárnapi Super Bowlt harminchatperces áramszünet szakította félbe, meg fogják pályázni a 2018-as finálé rendezését is. Ha sikerrel járnak, az lenne a tizenegyedik döntő a városban. 

Roger Goodell, NFL-vezér szerint sem csökkentek a város esélyei. „Biztos vagyok benne, hogy a Super Bowl vissza fog térni New Orleansba" - közölte a komisszár. Decemberben egymillió dollárt áldoztak a Superdome felújítására, ebből hatszázezer az elektromos rendszerekre ment. 

Nem New Orelans az egyetlen város, ami 2018-ben NFL-döntőnek adna otthont, Indianapolis, amely tavaly rendezte a Super Bowlt, szintén beszállna a versenybe. De a NOLA.com úgy tudja,  Dallas, Denver, Houston, Miami, Minneapolis, San Francisco is érdeklődik. 

Az már eldőlt, hogy jövőre New Yorkba megy a döntő, majd 2015-ben Arizonában rendezik meg. A 2016-osért San Francisco és Miami versenyzik, aki veszít, annak Houstont kell lenyomnia a 2017-es Super Bowlért.