3-4 vagy 4-3, nem teljesen mindegy?

2013.02.15. 12:56

kiffin2.jpg

A Dallas Cowboys új védekezésért felelős edzője, Monte Kiffin sajtótájékoztatón szórakoztatta az újságírólat, többek között beszélt arról is, hogy változtatna a dallasiak védekezési sémáján.

"Itt 3-4-es védekezésre draftoltak, de hiszik vagy sem, vannak még olyan fickók, akik tudnak 4-3-at is játszani. 3-4-es felállás vagy 4-3, szerintem teljesen mindegy. Én úgy tudom, hogy tizenegy ember lehet a pályán, nem nyolc, nem kilenc és nem is tíz. Ha tizenkettő van, az se jó, mert akkor meg megbüntetnek minket. De ha kint van tizenegy srác a pályán, mindegy, hogy 3-4 vagy 4-3 van a védelemben. 

Kiffin elmondta, milyen furcsa látni, hogy a tévében hetvenkétévesként emlegetik. "Mindig azt hiszem, hogy az egy mezszám a nevem mellett. De ne aggódjanak miattam, hetvenkettő vagyok, de ötvenkettőnek érzem magam.".

Kiffin dolgozott már az NFL-ben korábban, a Green Bay Packersnél, a New York Jetsnél és a Buffalo Billsnél is megfordult, tizenkét évet húzott le a Tampa Bay-nél, az elmúlt években az egyetemi bajnokságban a USC-nél segítette a vezetőedző munkáját.