Ha a lányokat szereted, játszhatsz nálunk

2013.02.27. 13:39

Kedd este fejeződött be az NFL-es draftra készülő egyetemi amerikaifutballisták erőfelmérője, a Combine, ahol a profi klubok megismerhetik a fiatal játékosokat, és felmérhetik a képességeiket is. A hírek szerint a csapatok a sportolók szexuális beállítottságáról is kérdezősködnek.

Tavaly decemberben nagy botrányt kavart az egyik egyetemi tehetség Manti Te'o magánéleti válsága. A linebacker történetét azért kapta fel az amerikai média, mert egy napon halt meg nagyanyja és barátnője is. Később kiderült, hogy az állítólagos barátnő nem is létezett, egy ismerőse az interneten keresztül verte át a gyanútlan focistát, aki később beismerte soha nem találkozott a lánnyal.

Te'o szexualis beállítottsága napi téma lett, ezért a hírek szerint a klubok is igyekeznek bebiztosítani magukat az NFL-ben amúgy kényes témával kapcsolatban.

A Colorado University tight endje, Nick Kasa arról számolt be az ESPN egyik rádióműsorában, hogy a csapatok több olyan kérdést is feltettek neki, melyekkel a szexuális beállítottságát akarták tisztázni. „Olyanokat kérdeztek tőlem, hogy van-e barátnőm, házas vagyok-e, szeretem-e a lányokat? Az ember nagyon furcsán érzi magát ettől, ráadásul fapofával teszik fel a kérdéseket."

A játékosok szexuális beállítottságáról a februári Super Bowl előtt sokat beszélt az amerikai média, több futballista is kijelentette, egyáltalán nem akar meleg csapattársat, igaz, a Super Bowl-győztes Baltimore Ravensben két olyan játékos is volt, aki kiállt a melegházasság mellett.

A draftra készülő Manto Te'o egyébként ott volt az erőfelmérőn, 40 yardos sprintjét megnézte a Ravens edzője, John Harbaugh is, de nem győzték meg a fiatal védő adottságai, csak a fejét rázta a teljesítményét látva.