Óriásgóllal lenne az első NFL-es nő

2013.03.03. 09:18

A huszonnyolc éves Lauren Silbeman lesz az első nő, aki részt vesz egy NFL-es próbajátékon, a New York Jets edzőközpontjában rúgóként mutathatja meg a hétvégén, hogy mit tud.

Nagy célt tűzött ki maga elé, a próbán hatvanyardos távolságból akar mezőnygólt rúgni. Az amerikaifutball profi ligájában, az NFL-ben hatvanhárom a rekord, edzésen, nyugodtabb környezetben jobb eséllyel találnak be távolról a rúgók, de a sikeres hatvanyardos próbálkozáshoz remek technika kell.

„Keményen dolgozom, de tisztában vagyok az esélyeimmel. Azt remélem, hogy másokat is tudok motiválni arra, hogy ragadják meg a lehetőségeiket. Nagyon sok támogatást kaptam mindenhonnan, ami jól esett" - mondta a korábban női labdarúgóként már bizonyított Silberman.

„Szeretnék érdekes emberekkel találkozni. Azt remélem, hogy ellesek néhány dolgot, és tökéletesíteni tudom a technikámat. Talán egy napon talán bekerülhetek én is a ligába. Ha egyszer így lesz, remélem meg tud majd védeni a fal" - tette hozzá az NFL Networknek adott interjúban.

A szabályok szerint semmi akadálya, hogy egy nő is bejusson a profik közé, az NFL főtitkára, Roger Goodell 2012-ben fogadta el az erre vonatkozó szabályt.

Az egyetemi bajnokságokban már többször próbálkoztak női rúgók, az egyik alsóbb osztályban a University of New Mexico játékosa, Katie Hnida két extrapontot is bevágott 2001-ben.

A regionális válogatón azok a játékosok vesznek részt, akik nem kaptak meghívást a nagy indianapolisi Combine-ra, ahol az NFL-es csapatok vezetői testközelből is megnézik a draftra készülő játékosokat. A klubok felfedezetlen tehetségek után szoktak kutatni az ilyen körzeti felmérőkön.  • Vennék
  • Bankszámla