Szétszedik a Super Bowl-győztes Ravenst

2013.03.15. 08:50

Több fontos játékos is távozott a februárban Super Bowlt nyert Baltimore Ravenstől, amióta megkezdődött az NFL átigazolási időszaka, és az irányító Joe Flacco az amerikaifutball legjobban fizetett játékosa lett.

A legnagyobb veszteség az elkapó Anquan Boldin, aki a rájátszásban és a Super Bowlban is nagy formában volt, a döntőben száznégy elkapott yarddal és egy touchdownnal zárt, fizetése miatt mégis mennie kellett. Flacco százhúszmillió dolláros szerződése után kellett a hely a fizetési keretben, Boldin hatmillió dolláros alapbérét kétmillióval akarták megvágni, ebbe viszont nem ment bele az elkapó. A klub ezért úgy döntött,  megválik tőle, a döntős ellenfél San Francisco 49ersnek adták oda első és hetedik körös draftjogért. A döntés Boldint is meglepte.

A védelemből a safety Bernard Pollard már elment, de követheti Ed Reed is, aki a Houston Texanshoz utazott tárgyalni. A két játékos állítólag még októberben fellázadt John Harbaugh vezetőedző ellen, elégedetlenek voltak azzal, ahogy velük bánik. A helyzetet végül megoldották, de állítólag a fegyelmezetlenség miatt sem marasztalták őket.

Linebackerekből többet is elvesztett a klub. A döntőben kilenc szereléssel záró Dannell Ellerbe a Dolphinshoz ment, Paul Kruger a Cleveland Brownsban kötött ki, a klublegenda Ray Lewis pedig visszavonult, ezért ezen a poszton biztos, hogy erősítenie kell a csapatnak: az április drafton a magánéleti botrányáról hírhedt Manti Te'ót is megszerezhetik.

A ravensesek mellett több nagy név is csapatot váltott a napokban. A Denver Broncos megkapta a Patriots elkapóját, Wes Welkert. A Pittsburgh Steelerstől a futó Rashard Mendenhall az Arizona Cardinalshoz ment, Mike Wallace pedig a Miami Dolphinshoz írt alá. A Miamitól viszont elment a running back Reggie Bush, ő a Detroit Lionsban folytatja.