Az NFL készen áll a meleg játékosokra

2013.04.02. 11:27

Az CBS Sports úgy tudja, az NFL-ben először jelentheti be egy játékos tavasszal, hogy homoszexuális, és a bejelentés után folytatni szeretni a karrierjét a ligában.

A sportcsatorna szerint a játékos úgy érzi, olyan környezet alakult ki a ligában, hogy most már nem jelentene gondot, ha egy játékos nyíltan vállalná, hogy meleg. Állítólag nem amiatt aggódik, hogy a csapattársai hogyan fogadják majd a hírt, sokkal inkább a rajongók reakciójától tart.

Több amerikaifutballista is ugyanezen a véleményen van. A korábbi New Orleans Saints-linebacker Scott Fujita úgy gondolja, az NFL-játékosok már egy ideje készen állnak arra, hogy valamelyik csapattársuk coming outol, és az öltözőn kívül sokkal nagyobb visszhangja lenne egy ilyen bejelentésnek. A védő azt tapasztalta, a futballisták ma már sokkal elfogadóbbak, mint régen.

Fujita néhány NFL-essel és klubtulajdonossal együtt nemrég kiállt az azonos neműek házasságát támogató törvénytervezet mellett is.

A Super Bowl óta szinte napi téma a meleg játékosok elfogadottsága Amerikában.  A döntős San Francisco 49ers játékosa, Chris Culliver akkor azt nyilatkozta, soha nem szeretne nyíltan meleg csapattársat. Később bocsánatot kért, de a témát felkapta a média. Nemrég az egyetemi játékosok erőfelmérőjén több klub képviselői is a fiatal amerikaifutballisták szexuális beállítottságáról kérdeztek, a liga vizsgálatot is indított az ügyben.