Mintha Messi fia próbálkozna a Barcánál

2013.04.14. 14:46

Joe Montana az amerikaifutball történetének egyik legnagyobb irányítója volt, a fia most megpróbál bejutni az NFL-be. Apjához hasonlóan ő is quarterback.

A huszonhárom éves Nate Montana a középiskolában csere volt, egyetemi karrierje során játszott az élcsapatnak számító Notre Dame-ben is, de később alsóbb ligás klubnál dobálta a labdát, 2011-ben ittas vezetés miatt tartóztatták le.

A fiatal Montana hétfőn részt vett egy regionális válogatón Dallasban, ahol több NFL-es megfigyelő is meggyőződhetett volna a képességeiről. A liga honlapjának nyilatkozó szakértő valószínűleg az apja iránti tisztelet miatt válogatta meg a szavait.

„Nehéz dolga lesz, ha fejleszteni akarja a játékát. A passzainak nincsen lendülete, nem tudott bemutatni olyan dobást, ami alapján profik között lenne a helye. Egy nagyszerű srác, de a teljesítménye nem győzött meg kinket" - mondta Bucky Books.

Egy másik elemző szerint viszont a 195 centi magas és 100 kilós irányító termete és múlt szezonban összedobált 2400 yardja és 19 touchdownja elég lehet, hogy valamelyik NFL-es csapat meghívja az edzőtáborába.

A Montana-családban nem könnyű amerikaifutballsitaként érvényesülni a 49ers-legenda apa után, aki 1982 és 1990 között négyszer nyerte meg a Super Bowlt a San Francisco-i csapattal (csak a Pittsburgh Steelersben játszó Terry Bradshaw nyert ennyi gyűrűt), később a Hírességek Csarnokába is beválasztották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?