Mintha Messi fia próbálkozna a Barcánál

2013.04.14. 14:46

Joe Montana az amerikaifutball történetének egyik legnagyobb irányítója volt, a fia most megpróbál bejutni az NFL-be. Apjához hasonlóan ő is quarterback.

A huszonhárom éves Nate Montana a középiskolában csere volt, egyetemi karrierje során játszott az élcsapatnak számító Notre Dame-ben is, de később alsóbb ligás klubnál dobálta a labdát, 2011-ben ittas vezetés miatt tartóztatták le.

A fiatal Montana hétfőn részt vett egy regionális válogatón Dallasban, ahol több NFL-es megfigyelő is meggyőződhetett volna a képességeiről. A liga honlapjának nyilatkozó szakértő valószínűleg az apja iránti tisztelet miatt válogatta meg a szavait.

„Nehéz dolga lesz, ha fejleszteni akarja a játékát. A passzainak nincsen lendülete, nem tudott bemutatni olyan dobást, ami alapján profik között lenne a helye. Egy nagyszerű srác, de a teljesítménye nem győzött meg kinket" - mondta Bucky Books.

Egy másik elemző szerint viszont a 195 centi magas és 100 kilós irányító termete és múlt szezonban összedobált 2400 yardja és 19 touchdownja elég lehet, hogy valamelyik NFL-es csapat meghívja az edzőtáborába.

A Montana-családban nem könnyű amerikaifutballsitaként érvényesülni a 49ers-legenda apa után, aki 1982 és 1990 között négyszer nyerte meg a Super Bowlt a San Francisco-i csapattal (csak a Pittsburgh Steelersben játszó Terry Bradshaw nyert ennyi gyűrűt), később a Hírességek Csarnokába is beválasztották.