Touchdownt szerzett egy 8 éves rákbeteg fiú

2013.04.23. 16:56

noahroberts.jpg

Az amerikaifutball úgy tűnik, továbbra is a reményről szól és arról, hogy nincs lehetetlen: nemcsak az ellenfelet lehet legyőzni látszólag vert helyzetből, de a rákbetegséget is. Pár nappal ezelőtt bejárta a világsajtót a kép, ahol a Patriotsszal három Super Bowlt nyerő Joe Andruzzi mentette a Boston Maratonon a robbantás sérültjeit. Andruzzi ráadásul 2007-ben a rákból is kigyógyult és a maratonon többen is azért futottak, hogy az egykori offensive guard rákellenes alapítványának gyűjtsenek adományokat.

A 8 éves Noah Robertsnek is lehet, hogy erőt ad majd az idegrendszeri daganatai elleni küzdelemben az, hogy az egyetemi bajnokságban szereplő East Carolina Pirates tavaszi edzőmeccsén ő vihette be az utolsó playben a touchdownt.

Nem ő az egyetlen beteg kisgyerek, akinek ilyen nagy élményt szerzett egy csapat. Pár héttel ezelőtt a Nebraska Cornhuskers mérkőzésén a hétéves Jack Hoffman vitte be az end zone-ba a labdát. A rosszmájú kommentek szerint az ilyen akciók csak a hírverést szolgálják, de ezeknek a gyerekeknek az ilyen események is  erőt adnak a betegség elleni további küzdelemhez.