Záporoztak az irányítók a draft negyedik körében

2013.04.28. 13:56

Miután az első körben csak EJ Manuel, a másodikban a sértődös Geno Smith, a harmadikban pedig a NC State Wolfpack játékosa, Mike Glennon (őt a Tampa Bay Buccaneers igazolta le) kelt el a 2013-as draftra jelentkező irányítók közül, a szombat este hatkor kezdődő negyedik körben valóságos quarterback-cunami indult meg. Rögtön elsőnek a Philadelphia Eagles választotta ki a korábban az egyik legnagyobb tehetségnek tartott, utolsó egyetemi szezonjában viszont értékéből sokat vesztő Matt Barkleyt, aki nagy szerényen csak annyit fűzött hozzá a dologhoz, hogy minden csapat meg fogja bánni, hogy nem őt szerződtette. Az egykori USC Trojans-játékos arcoskodását mindenki elnéző mosollyal fogadta, hiszen a Trojans soraiból eddig szinte kizárólag pocsék irányítók – többek közt Mark "Buttfumble" Sanchez, a Heisman-győztesként az NFL-ben csak betliző Matt Leinart, vagy az örökösen új csapat után rinyáló Carson Palmer – kerültek ki.

Matt Barkley az USC Trojans színeiben

Barkley után gyors egymásutánban még három másik irányító is csapatra talált a negyedik körben. Az Oakland Raiders az Arkansas Razorbackstől érkezett, a szakértők szerint leginkább Brett Favre-ra emlékeztető Tyler Wilsont ültette oda a Seattle-től megszerzett Matt Flynn és a balhés Terrelle Pryor nyakára. A New York Giants talán a legjobban járt a korábban a Buffalo Billsnek jósolt Ryan Nassibbal, aki a tartalékszerepet kinőve idővel akár Eli Manning utódja is lehet a csapatnál, a Pittsburgh Steelers pedig – eléggé megkérdőjelezhető logikával – elvitte a tehetséges, de megkérdőjelezhető munkamorállal játszó egykori Oklahoma Sooners-vezér Landry Jonest, aki felesége az Oklahoma Sooners kosárlabdacsapatában pár évig együtt játszott a jelenlegi Pittsburgh-irányító Ben Roethlisberger húgával.

Az irányítókon kívül jónéhány izgalmas választás is történt a harmadik napon. A tavaly ősszel brutális sérülést szenvedő Marcus Lattimore-t, akinek egészségét még pár nappal a draft előtt is sokan kétségbe vonták, a tavalyi Super Bowl vesztes csapata, a San Francisco 49ers draftolta a negyedik körben, akik nagyot nyerhetnek vele, ha a kiemelkedően tehetséges játékos végre teljesen felgyógyul. Szintén a San Francisco 49ershez került Lawrence Okoye, a brit diszkoszvető-olimpikon is, akit Jim Harbaugh vezetőedző egyenesen Adoniszhoz hasonlított a nyilatkozatában. A korábbi Michigan Wolverines-játékos Denard "Shoelace" Robinson pedig a Jacksonville Jaguars játékosa lett, akik szintén komoly nyertesei lennének az irányítóként brutális NCAA-rekordokat halmozó – többek közt ő az egyetlen, aki egy szezonban irányítóként több mint 1500 yardot passzolt és ugyanennyti futott is –, a draftra viszont már wide receiverként jelentkező, notóriusan bekötetlen cipőfűzővel, sőt olykor cipő nélkül játszó Robinsonnal. 

Denard Robinson koncentrál

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?