Te'o kamunak hitte, hogy draftolták

2013.04.30. 16:33

mantiteo.jpg

Fiatal, leigazolásra váró játékosnak lenni nem biztos, hogy jó érzés. Olyan lehet, mint valami lányvásáron, ahol felsorakoznak a hajadonok, és várják, hogy mikor kelnek el és kinek. Geno Smith például kívánatosabbnak tartotta magát a kelleténél, majd amikor nem kelt el az első körben, előadta a nagyhisztit, utána meg csodálkozik, hogy mint egy elhülyülő fogatlan vénember, a New York Jets választja be quarterback-háremébe hatodiknak, mert még mindig kell a friss husi.

Manti Te'o hírnevét meg annyira megcibálhatta az úri társaságban a kamubarátnős ügye, hogy joggal retteghetett: Heismanra esélyesség ide meg oda, nem fog kelleni egyetlen jobb kérőnek sem. A Punahou High School és a Notre Dame volt játékosa amúgy is kissé paranoid lehet azok után, hogy egy Ronaiah Tuiasosopo nevű úriember alaposan megszopatta félrevezette egy nemlétező lány profiljával. Csoda hát, ha először, amikor a drafton egy kaliforniai szám hívta, azt hitte, hogy a barátai viccelnek vele, hiszen nehogy már a Chargers...

Pedig a San Diego-iak komolyan gondolták a draft második körében, úgyhogy mehet Manti csajozni a Csendes-Óceán partjára, ahol a magánélete rendezése mellett azon is parázhat majd, hogy új csapata azért tartott igényt pont rá, mert emlékeztethet legendás játékosukra, a tavaly elhunyt Junior Seaura, aki szintén linebacker poszton játszott és szintén szamoai származású volt.