Tebow nem kell Kanadában sem

2013.05.04. 14:18

tebow2.jpg

A New York Jets frissen lapátra tett, vallásosságáról elhíresült irányítója, Tim Tebow hányattatásai miatt lassan az NFL Jóbja lehet, akivel nincs igazából semmi baj, nem ront bele mások hátsójába, mint Mark Sanchez, nem arcoskodik, mint Geno Smith, szűzies életet él, szépen beszél a fodrásza is és mégis... szenved, és egy szezonnyi kispadozás után csapatot keres. A Jaguarsnál kijelentették, hogy nekik nem kell, más NFL-csapatok sem tolonganak érte, úgyhogy lehet, hogy kipróbálja magát a kanadai futball ligában, ugyanis érdeklődik iránta a Montreal Alouettes csapata.

De nem biztos, hogy ott majd szerencséje lesz. Legalábbis Warren Moon szerint, aki irányítóként hat évig játszott a CFL-ben az Edmonton Eskimos csapatában, majd utána ment az NFL-be és pár éve tagja a Hall of Fame-nek. Moon szerint ugyanis Tebownak nemhogy könnyebb lenne a kanadai liga, de talán még komolyabb problémái lennének ott. Tim Tebow ugyanis tud futni, tud tebowingolni, csak épp passzolni nem. És az untortodox játékstílusa az NFL-ben is gond lehet, de a nagyobb pályán játszott, passzorientáltabb kanadai fociban méginkább. És hírnév, lelkesedés ide vagy oda, nem lehet mindig futójátékkal hozni a meccseket. 

Szerinte persze a CFL jó terep lehet, csakhogy ha nincsenek jó képességeid, akkor játszhatsz akárhol, ha adott is a lehetőség, nem fogsz tudni vele élni. Azt nem lehet mondani, hogy Tebow nem kapott eddig is elég lehetőséget ahhoz, hogy bemutassa, mit tud. Mindazonáltal Tebow helyzetét nem tartja reménytelennek Warren Moon, csupán nem biztos, hogy továbbra is irányító poszton kellene játszania, ha az évek alatt ennyire nem tanult meg passzolni.