Titus Young tudja, hogy nem normális

2013.05.21. 14:01

Titus Young, a Detroit Lions egykori, balhéiról elhíresült wide receivere elismerte, hogy a fejében valami nagyon nem stimmel. Legalábbis egy volt csapattársa, Stephen Tulloch azt állítja, hogy bevallotta neki a jelenleg csapatot kereső játékos, hogy elmezavarban szenved és erre gyógyszereket is szed.

Mindez talán enyhítő körülmény lehet azok után, hogy nemrég egy héten belül háromszor kapcsolta a le a rendőrség Youngot. Először ittas vezetés miatt, majd azért, mert megpróbálta visszaszerezni a lefoglalt kocsiját, végül betörési kísérletért úgy, hogy utána ellenállt az intézkedő rendőröknek és még mindig szerencsésnek érezheti magát, hiszen a háztulajdonos épp a mordályát töltötte, hogy elkapja. Ráadásul Young egyszer már megpróbált kirabolni egy benzinkutat és távoltartási végzés van ellene, miután olyanokat vágott a gyermeke anyja fejéhez, hogy "megérti O. J. Simpsont, aki megölte a feleségét".

Lehet, hogy a 23 éves játékos a "live fast, die young" elv szerint él. Az NFL-ből lehet, hogy már egy életre kicsinálta magát azzal, hogy behúzott egyet csapattársának, Twitteren hisztizett, hogy nem akar játszani, és úgy tűnik, az sem hatotta meg, hogy miután februárban lapátra tette a Lions, egyedül St. Louisban voltak rá kíváncsiak, de mindössze tíz napig.

Ép ésszel is nehéz felfogni, hogy lehet valaki ennyire felelőtlen, ezért most páran kitálaltak, hogy Titus Young tényleg nem egészséges elméjű. Sorra szólalnak meg ismerősei, apja, barátnője, hogy tudták: a volt elkapó elmezavarban szenved, orvosnál is járt többször és antidepresszánst is szed valószínűleg bipoláris zavar vagy skizofrénia miatt. "Titus nem a régi, nagyon megváltozott." - állítják.

Hogy az elmebetegsége a mostanában sokszor emlegetett fejsérülések miatt van-e, avagy más az oka, azt egyelőre nem tudni, csak azt, hogy akár hét évet is kaphat azért, amit művelt és a bíróságon fontos lesz, hogy beszámítható állapotban volt-e, amikor elkövette.