A gyilkosság miatt őrizetbe vehetik az NFL-est

2013.06.22. 15:20 Módosítva: 2013.06.22. 15:23

Egyre több jel utal arra, hogy Aaron Hernandez kapcsolatba hozható azzal a gyilkossággal, amelyben egy közeli ismerősét emberöléssel gyanúsítják. A massachusettsi hatóságok hamarosan letartóztatási parancsot fognak kiadni a háromszoros Super Bowl-győztes New England Patriots tight endje ellen, írja rendőrségi forrásaira hivatkozva az ABC.

A történet a hét elején kezdődött, amikor a rendőrség egy fejbe lőtt férfit talált Hernandez lakásának a közelében.

Hernandezhez azután mentek házkutatási paranccsal a hatóságok, hogy a 27 éves Odin Lloyd holttestének a közvetlen közelében a puerto ricói származású Hernandez nevére bérelt autót is megtalálták.

A járműnek letört az egyik visszapillantó tükre. A rendőrség egy másik autót is keres, amit szintén Hernandez nevére béreltek.

Az áldozat szintén amerikaifutballista volt, de csak amatőr, családja azt mondta a sajtónak, a 23 éves Hernandez és Lloyd ismerték egymást.

Ursula Ward, Lloyd anyja is nyilatkozott, azt akarja, hogy állítsák bíróság elé azt, aki a fiát meggyilkolta. „Azt a személyt, aki elvette tőlem az első szülött fiamat, az egyetlen fiamat" - mondta az asszony.

Azt egyre többen sejtik, hogy az NFL-játékos valamit tud, de titkolózik, és él azon jogával, hogy ne tegyen vallomást. A letartóztatás után azonban más lehet a helyzete, nem beszélve arról, hogy ha eljárás indulna ellene, az NFL-szabályai miatt nem játszhat a következő szezonban.

Kamerák felvételei és a szomszéd is tanúsítja, hogy Lloyd és Hernandez órákkal a gyilkosság előtt még együtt voltak, állítólag Lloyd és Hernandez barátnőjének a nővére randiztak.

Hernandez házát csütörtökön is átkutatták, pénteken a rendőrségről ügyvédje vitte haza autóján. A rendőrök gyanúját megalapozza, hogy Hernandeznek köze lehet a gyilkossághoz, hogy a ház biztonsági rendszerét elpusztították, Hernandez mobilját szintén megsemmisítették, ráadásul hétfőn kitakarították a házat. Szövetségi törvény tiltja azonban a bizonyítékok tudatos megsemmisítését, a gyanú szerint azonban éppen a bűncselekmények elleplezése volt a céljuk ezzel, amihez Hernandeznek mindenképpen köze van.

Hernandez nem egyszerű eset, korábbi balhéiról szóló cikkünket itt találja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport