Rendőrkutyák, helyszínelők az NFL-esnél

2013.06.24. 17:55

Még nem tartóztatták le a gyilkossági ügybe keveredett amerikaifutballistát, Aaron Hernandezt, a rendőrök egyelőre a bizonyítékokat gyűjtik az NFL-es játékos ellen.

A massachusettsi állami rendőrök a hétvégén harmadjára vizsgálták át a múlt héten gyilkossági ügybe keveredett Aaron Hernandez házát. A Boston Herald szerint ezúttal egy tucatnyi helyszínelő érkezett rendőrkutyákkal, a ház mögötti kertet is alaposan átkutatták, közben egy lakatos is bement az épületbe. A rendőrök három órával később, valószínűleg a bizonyítékokat tartalmazó zacskókkal távoztak.

Korábban egy közeli éjszakai klubot is átkutattak az egyenruhások, ahol a tulajdonos szerint rendszeresen megfordulnak a Patriots játékosai, köztük Hernandez. Hétfőn folytatták a nyomozást a hatóságok, egy bostoni újságíró szerint a futballista házának közelében egy patakot vizsgáltak át, valószínűleg a gyilkos fegyvert keresik. (A térképen bal oldalon a holttest megtalálásának helye, legfelül Hernandez háza, a harmadik jel a rendőrök által átfésült terület).

A 23 éves amerikaifutballista egyébként alig hagyta el az otthonát a napokban, az ügyvédjei is ott látogatták meg. Lapinformációk szerint az igazságszolgáltatás akadályozása lehet a vád a sportoló ellen, állítólag a gyilkosság éjszakáján kitakarította a házát, ahova azzal két férfival tért vissza, akikkel együtt szórakozott az áldozat Odin Lloyd társaságában.

Hernandez később összetörte a telefonját, és megsemmisítette háza biztonsági rendszerének felvételeit, emiatt is bajban lehet. Szövetségi törvény tiltja azonban a bizonyítékok tudatos megsemmisítését.

A gyilkosság éjjelén a társaság együtt indult útnak egy Hernandez nevére bérelt autóval, a futballistához viszont Lloyd már nem érkezett meg, egy parkban találtak rá a holttestére, korábban fejbe lőtték. Az NFL-es játékos és az áldozat ismerték egymást, de Lloyd családja nem kívánt erről nyilatkozni.

Ha Hernandezt nem is ítélik el, NFL-es karrierjét így is veszélybe kerül, a liga felfüggesztheti állásából a szabályzat alapján. A Patriotsszal tavaly kötött szerződése viszont egyelőre biztonságban van, az NFL Network információi szerint, akkor is kap 2,5 millió dollárt, ha az eljárás miatt nem tud pályára lépni klubjában, az aláírásért pedig a múlt nyáron már kapott 9,2 milliót. Egy reklámszerződést azonban már elvesztett a Patriots-játékos, egy sportitalokat gyártó cég szakította meg vele a kapcsolatát.

A New England Patriots tight endjének balhés a múltja, emiatt még nehezebb helyzetben van most. Egy floridai férfi nemrég azzal vádolta meg, hogy februárban ott volt egy lövöldözésnél, az egyetemi évei alatt többször megbukott drogteszten, egyszer pedig kikérdezte a rendőrség egy lövöldözés miatt.