Bilincsben vitték el az NFL-es Hernandezt

2013.06.26. 15:32

A nyomozás akadályozása miatt letartóztatták a gyilkossági ügybe keveredett amerikaifutballistát, Aaron Hernandezt. Az NFL-es New England Patriots játékosának szerepe lehet Odin Lloyd kilenc nappal ezelőtti meggyilkolásában, bizonyítékokat tüntetett el.

Hernandezt megbilincselve vitték el massachusettsi otthonából. Félmeztelenül nyitott ajtót a nyomozóknak, akik előbb rárakták a bilincset, majd egy pólót húztak rá, aztán beültették egy rendőrautóba. Az ESPN szerint közben köpött egyet a ház előtti bokrok közé.

A letartóztatás után a Patriots rögtön megvált tőle. Közleményükben azt írták, mélységesen csalódottak, hogy játékosukat letartóztatták a nyomozás miatt. Tiszteletben tartják a rendőrségi eljárást, és úgy gondolják, nem tehettek mást a történtek után. Részvétüket fejezték ki az áldozat családjának.

A rendőrség többször átkutatta a 23 éves sportoló otthonát az elmúlt napokban, a ház környékét rendőrkutyákkal és fémkereső eszközökkel fésülték át, állítólag a gyilkos fegyvert keresték.

Hernandez és a 27 éves áldozat ismerték egymást, a gyilkosság éjszakáján együtt szórakoztak két másik férfi társaságában egy bárban. Később egy Hernandez által vezetett autóval indultak tovább, de az amerikaifutballista otthonába Lloyd már nem érkezett meg.

Holttestét másnap, nem messze a sportoló házától találták meg, gyakorlatilag kivégezték, fejbe lőtték. Korábbi sajtóinformációk szerint nem Hernandezt gyanúsítják a gyilkossággal, de több bizonyítékot is eltüntethetett. A gyilkosság éjszakája után takarítást rendelt otthonába, telefonját összetörte, házának biztonsági felvételeit pedig megsemmisítette.

Az üggyel kapcsolatban korábban kihallgatott két férfit, akik ott lehettek a helyszínen, egyelőre nem tudni biztosat, a rendőrség nem árulta el, hogy letartóztatták-e őket is.

A puerto ricói származású játékosnak balhés a múltja, egyetemen bukott meg drogteszten, és már hallgatták ki lövöldözés miatt is. Június elején egy floridai férfi azzal vádolta meg Hernandezt, hogy februárban ott volt egy floridai klubnál történt lövöldözésnél, ahol a feljelentő férfi annyira súlyosan megsérült, hogy elvesztette egyik szemét.

Breaking: New England Patriots Star Aaron Hernandez Handcuffed and Taken Into Custody

A magyar származású Meskó Zoltánt is foglalkoztató New England Patriots 2010-ben, a negyedik körben draftolta a tigh endként bevethető játékost, tavaly hosszabbítottak vele. A múlt szezonban öt touchdownja volt.