Alkar nélkül ütközik, szerel, labdát szerez

2013.07.06. 09:28

Bal alkarja nélkül született az Új-Mexikó állam középiskolai bajnokságában játszó amerikaifutballista, aki az egyik legmegbízhatóbb védő a csapatban. Egyetemi ösztödíjra hajt.

Az albuquerque-i Volcano Vista középiskolás corner backje, Brandon Martin a szezont kilenc labdaszerzéssel zárta, egyikkel meccset nyertek az állami rájátszás negyeddöntőjében. Negyven szerelést is jegyzett, volt olyan meccs, amikor elkapóként vetették be.

Csapattársai és edzői véleménye alapján Madrid jó eséllyel pályázhat egyetemi futballösztöndíjra is, egyik elkapó társa szerint az államban az egyik legjobb corner back a játékos, ezt támasztja alá, hogy tavaly beválasztották Új-Mexikó legjobb játékosai közé.

Meet One Armed Defensive Back Brandon Madrid: Video By NMPreps.com

Madridot leginkább a bizonyítási vágy hajtja. „Egyszerűen így születtem, a karom nem fejlődött ki. Szerencsére azóta sikerült rácáfolnom mindenkire, és megmutattam, hogy így is lehet jól játszani, nem sokan gondolták volna ezt" - mondta a Yahoo Sportsnak. Legfontosabb célja, hogy a csapattal behúzzon néhány állami bajnokságot, és a csapattársai fejlődését is segítse, ahol tudja.

A következő évben végzős játékos vasárnap egy válogatón vesz majd részt, ha ott jól szerepel, több egyetemi csapat figyelmét is felkeltheti. Idén februárban az egyik kézfeje nélkül született középiskolás védőnek, Shaquem Grifinnek már sikerült ösztöndíjat szereznie egy floridai egyetemi csapatnál, az iskolák tehát egyáltalán nem zárják be a kaput, ha látják, hogy valaki tehetséges.

Még 2011-ben a lábak nélkül született Bobby Martin hívta fel magára a figyelmet kíméletlen védőjátékával, középiskolai bajnokságban ő is kiharcolta az ellenfelek tiszteletét a pályán.