Tigrisével terrorizált volna az edzőtáborban

2013.08.07. 15:41

Komolyan magára haragította a PETA nevű állatvédőszövetséget Darnell Dockett, az Arizona Cardinals defensive tackle-je – írja a The Post Game. A harminckét éves játékos ugyanis nem mást tart otthon házikedvencként, mint egy tigrist, amit Floridában vásárolt, ám engedély nélkül szállított át Arizonába, ráadásul az edzőtáborba is magával akarta vinni a vadállatot, ezt pedig már nem hagyták szó nélkül.  

nflcica.jpg

Dockett akkor bukott le, amikor a twitterére tett fel képeket a Buddy névre keresztelt állatról, a PETA pedig azonnal vizsgálatot rendelt el az esettel kapcsolatban, hiszen a védett állatok házikedvencként való tartása Amerikában sem feltétlenül legális. Dockett akár bíróság elé is állhat az ügy miatt, és adott esetben  egyrészt elkobozhatják tőle a tigrist, másrészt akár börtönbüntetést is kaphat.

A játékosnak nem először gyűlik meg a baja a nyilatkozataiban általa csak négybetűs cégnek nevezett PETA-val. Két évvel ezelőtt ugyanis egy képet töltött föl Twitterre, amin egy fiatal aligátorral látható. „Épp most vásároltam meg őt. Nino lesz a neve” – írta akkor a kép alá, mire a szervezet azonnal behörrent, és vizsgálatot kezdeményezett, de nem sokkal később kiderült, hogy a játékos csak viccelt, a fotó pedig egy aligátorfarmon készült.