Gepárdlábbal futott két touchdownt

2013.09.05. 14:53

Koni Dole 2012 októberében, a montanai amerikai foci szezon utolsó mérkőzésén törte el olyan szerencsétlenül a jobb lábát, hogy azt térd alatt amputálni kellett. Dole azonban már három hónappal a műtét után újra tagja volt iskolája birkózócsapatának, a nyáron a rövidtávfutó-csapattal edzett, majd kevesebb, mint egy évvel az amputáció után már ott volt az amerikaifutball-csapat idénynyitóján is.

A gepárdlábas játékos indíthatta az első futójátékot, majd két touchdownt is szerzett a 45-0-ra megnyert mérkőzésen. A támadások mellett a védelemben is helyet kapott, egyszer az ellenfél irányítóját is szerelte.

Koni Dole returns to the gridiron after leg amputation

Edzője, Guy Croy szándékosan Dole futásával indította a szezont.

Ha egy fiatal srác ilyen keményen dolgozik nap mint nap úgy, hogy nem lehet biztos abban, hogy valaha visszatérhet a pályára, akkor maximálisan megérdemli. Nagyon büszke vagyok rá, különösen amiatt, hogy ilyen rövid idő alatt visszatért, és folyamatosan csak jobb lesz, ahogy készül a csapattal

– mondta.

Bár ösztöndíjat nem kapott a Worden Huntley Project Shoolban végzős játékos, a Monatana állami egyetem már biztosította arról, hogy ha náluk tanul tovább, helyet kap a csapatban.