500 oldalnyi bizonyíték Hernandez ellen

2013.09.07. 12:42

Egyik ellene felhozott vádpontban sem vallotta magát bűnösnek Aaron Hernandez, az NFL-játékos, akit egy félprofi amerikaifutballista, Odin Lloyd júniusi meggyilkolásával vádolnak.

A New England Patriots korábbi tight endje ellen többek között gyilkosság, illegális fegyver- és lőszerbirtoklás a vád, védőügyvédje szerint azonban eddig egyetlen bizonyíték sem szól ellene.

Charles Rankin szerint az egész ügyben még csak "most járnak a kezdőrúgásnál", mindenkitől azt kérte, legyenek nyitottak. A játékosnak október 9-én lesz egy újabb meghallgatása, akkor védői várhatóan kérvényezni fogják, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen.

A bristoli körzeti ügyész Samuel Sutter viszont úgy gondolja, éppen elég bizonyíték áll már most rendelkezésre, ami bizonyítja Hernandez bűnösségét. Arra az 500 oldalnyi dokumentumra hivatkozott, melyek nagy részét már a nyilvánosság is megismerhette korábban. Hernandezről több biztonsági kamera is felvételt készített a gyilkosság éjszakáján a későbbi áldozat társaságában, egyik felvételen fegyverrel a kezében látható otthonában, nem sokkal a gyilkosság után.

Sutter azt reméli, a tárgyalás egy éven belül elkezdődhet. Ha Hernandezt bűnösnek találják, élete végéig börtönbe megy, feltételesen sem helyezhetik majd szabadlábra. Amennyiben nem ítélik el, akkor még a karrierje sincs veszve, állítólag több NFL-es klub is leigazolna a pályán egyébként már bizonyított, 23 éves játékost.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport