Belehalt az ütközésbe a 16 éves futó

2013.09.17. 18:32

damon4.jpgA hétvégén több kirívó ütközés volt az NFL-ben, az egyik péntek esti középiskolai meccsen tragikus következménye is volt egy helmet to helmet-kontaktnak, egy tizenhat éves running back belehalt az ütközésbe. 

A New York-i Brocton Westfield running játékosát, Damon Janese a Portville elleni meccsen taglózták le, saját lábán hagyta el a pályát, később azonban elvesztette az eszméletét, és kritikus állapotba került. Három napon át küzdöttek az életéért, hétfőn azonban elhunyt. 

2003 és 2012 között összesen huszonöt középiskolai játékos szenvedett olyan sérülést, amit nem élt túl, legutóbb a tizenhat éves Ridge Barden halt meg két éve, szintén egy pályán összeszedett fejsérülés miatt. 

Az NFL-ben bevezetett helmet rule miatt az idei szezonban már súlyosabban szankcionál a liga, a hétvégi forduló után a Redskins safetyje Brandon Meriweather és a buccanneerses Dashon Goldson is eltiltást kaphat, előbbi a Packers-futó Eddie Lacynek okozott agyrázkódást. 

Az NFL az utóbbi években egyre több szabályváltoztatással igyekszik óvni a játékosok épségét, miközben több ezer korábbi amerikaifutballistával egyeztek meg augusztus végén, 800 millió dollárt fizetnek ki nekik kártérítésként a karrierjük során elszenvedett maradandó sérülések miatt. Azóta négy exjátékos újabb pert indított a liga ellen szeptember elején, azt követelik, hogy a volt, a jelenlegi és a leendő játékosok is megfelelő orvosi ellátásban részesüljenek. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport