100-ra nyújtotta a 35 yardos touchdownt

2013.09.30. 21:50

A Merces és a Drake egyetemek összecsapásán Alex Avant körbefutotta a pályát és az ellenfelet, hogy touchdownt szerezhessen. Persze, hogy ő lett a forduló védőjátékosa.

A statisztikai lapon Alex Avant pontszerzése mindössze úgy szerepel, hogy 35 yardos interception visszahordás, a való életben azonban majdnem háromszor ennyit tett meg, hogy növelje csapata előnyét a Drake egyetem ellen.

A Mercer védője jó helyzetfelismeréssel ugrott bele a Drake irányítójának passzába a szombati mérkőzés második negyedében, ami magában is értékelhető megmozdulás volt, a másodéves játékos számára azonban nem ért véget itt a játék. A labda továbbpattant az egyik társáról, majd Avant kezében landolt, aki őrült futásba kezdett.

Középre próbált elindulni, de gyorsan meggondolta magát és a jobb oldal felé fordult, ahol újból útját állták. Öt ellenfelet is lerázott magáról, táncolt kicsit, hogy helyet csináljon magának, majd a másik oldalvonalat célba véve mindenkit lefutott, mielőtt touchdownt szerzett volna.

Alex Avant Interception Return for Touchdown - Sept. 28, 2013

A Mercer végül 31-17-re nyerte a mérkőzést a Drake ellen, Avantot pedig később a forduló legjobb védőjének is választották.