A bírót is letarolta a touchdownért

2013.09.30. 12:03

A hétvégi NFL-forduló után a következőket jegyezhetjük fel röviden:

  • Nate Washingtont egy bíró sem állíthatja meg
  • Schaub mezét már égetik Houstonban
  • Manning és a Broncos egyszerűen megállíthatatlan

Két bíró is igen csak pórul járt a hétvégén, a Philadelphia meccsén Brandon Boykin hámozta át magát egy játékvezetőn, hogy közelebb kerüljön a labdához, Nate Wasington, a Tennessee Titans játékosa azonban még nála is keményebb ütést osztott ki. Az elkapó Ryan Fitzpatrick passzáért ment fel a levegőbe a Jets ellen, az őt fogó védőnek nem volt esélye, de a labdáért a bíróval is meg kellett küzdenie. Washington nem sokat teketóriázott, egyszerűen keresztül gázolt a sporin, hogy 77 yardos touchdownt szerezzen. A Titans végül 38-13-ra nyert.

Houstonban megelégelték a Texans szurkolói, hogy az irányító Matt Schaub nem csak saját csapatát, de az ellenfeleket is rendeszeresen pontokhoz juttatja, ezért néhány szurkoló felgyújtotta a mezét a parkolóban a meccs után. Ehhez az kellett, hogy a Texans 20-3-ról, hosszabbításban kapjon ki úgy, hogy alig három perccel a vége előtt Richard Sharman lehúzza Shaub rettentesen lassú passzát, és 58 yardról játszi könnyedséggel kiegyenlítsen. A hosszabbításban a Seahawks egy mezőnygólt szerezve 23-20-ra nyert.

A Texans irányítójának ez volt sorban a harmadik olyan mérkőzése, amikor az ellenfél az ő passzából szerzett touchdownt, ennek ellenére csapatuk 2-2-es mérleggel áll.

Továbbra is megállíthatatlannak tűnik a Peyton Manning vezette Denver Broncos, mely 52-20-ra verte hazai pályán a Philadelphia Eaglest. A 37 éves irányító 4 touchdownt is passzolt, idén már 16-nál jár, ami négy meccs után rekord az NFL-ben. Mint ahogy az 52 pont is rekord, a Denver Broncos soha nem szerzett még ennyit egy mérkőzésen.

A címvédő Baltimore Ravens irányítója, Joe Flacco pocsék napot fogott ki a Buffalo Bills ellen, öt eladott labdája nagy szerepet játszott abban, hogy kikaptak, ám a Bills így is csak 23-20-ra nyert.

A New York Giants újabb nagy pofonba szaladt bele, a Kansas City Cheifs 31-7-re verte őket hazai pályán, pedig a szünetben csak 3 pont volt az előnyük. Eli Manning összesen 3 labdát vesztett el, és a szezonban már 9 interceptionnél és két fumble-nél jár. A Giants 1987-óta nem kezdett négy vereséggel, míg a Chiefs esetében a 4-0-ás rajt 2003 óta a legjobb.

NFL, 4. forduló

San Francisco 49ers-St. Louis Rams 35-11

Baltimore Ravens-Buffalo Bills 20-23

Cincinnati Bengals-Cleveland Browns 6-17

Chicago Bears-Detroit Lions 32-40

Seattle Seahawks-Houston Texans 23-20 h.u.

Indianapolis Colts-Jacksonville Jaguars 37-3

New York Giants-Kansas City Chiefs 7-31

Pittsburgh Steelers-Minnesota Vikings 27-34

Arizona Cardinals-Tampa Bay Buccaneers 13-10

New York Jets-Tennessee Titans 13-38

Philadelphia Eagles-Denver Broncos 20-52

Washington Redskins-Oakland Raiders 24-14

Dallas Cowboys-San Diego Chargers 21-30

New England Patriots-Atlanta Falcons 30-23