Bepanaszolták az edzőt a 91-0 után

2013.10.23. 09:43

Áll a bál Texasban egy hétvégi középiskolás amerikaifutball-meccs után. Az Aledo High School csapata 91-0-ra verte a Fort Worth Western Hillst, a kiütéses győzelemnek azonban nem tudott örülni a gimnazisták edzője, mert a vesztes játékosok szülei panaszt tettek ellene hétfőn. 

Texasban, ahol nagy hagyománya van a középiskolai bajnokságoknak, rettegett ellenfél az Aledo az idén, eddigi hét győztes meccsükön 485-47 arányban szereztek, illetve kaptak pontokat. 

Tim Buchanan edző elmondta, még sosem tettek ellene panaszt győzelem miatt, ráadásul ő is próbálta megakadályozni, hogy ne alázzák meg az ellenfelet. „Ott ültem a harmadik és a negyedik negyedben a pálya szélén, és azon agyaltam, hogyan szerezhetnénk kevesebb pontot" - mondta a meccsről, majd hozzátette, attól félt, hogy száz pont fölé mennek. Buchanan egyébként már az első negyed után lecserélte kezdőit, azok mentek a pályára, akik nem kaptak eddig sok lehetőséget, a vége így is kiütés lett. 

Azt viszont visszautasítja, hogy meg kellett volna kérni fiatal amerikaifutballistáit, ne adjanak bele mindent. „Ez az edzői felfogás alapjaival ment volna szembe" - indokolt. 

A 91-0-ra elkalapált csapat edzője egyébként úgy véli, semmi rosszat nem tett az erősebb csapat, egyszerűen sokkal jobb volt az ellenfelük, aki nem véletlenül veretlen.