Mivan, mivan, mivan? Bumm!

2013.11.15. 22:12

A sisak a sisak elleni ütközést az idei szezontól már komolyan bünteti az NFL, hogy védje a játékosok épségét. De mi történik akkor, ha valaki sisakban akarja lefejelni sisak nélküli ellenfelét?

Nem kap komolyabb büntetést, legalábbis az éjszakai Tennessee Titans–Indianapolis Colts-mérkőzésen még nem volt súlyosabb következménye annak, hogy a coltsos védő, Eric Walden sisakkal a fején bólintott rá a sisaktalan tight end Delanie Walkerre. 

Walker nem ijedt meg, rögtön nekiment Waldennek, meg is ütötte. A balhé miatt mindössze egy tizenöt yardos büntetés kapott a Colts, fejelő védőjük a pályán maradhatott.

Erik Walden Headbutts Delanie Walker Colts vs Titans

A lassításon látszik, hogy Walden berágott a tight endre, mert nem tudta magát átbirkózni rajta, úgyhogy lerántotta ellenfele sisakját, magyaráztak egymásnak, aztán jött a fejelés. A Titans-játékos szerint a védő egyszerűen csak azért akadt ki, mert az egész meccsen nem tudott vele mit kezdeni. Figyelmeztette arra is, ha legközelebb találkoznak a pályán, akkor sem lesz kegyelem. 

Walker a mérkőzésen mind a tíz passzt elkapta, amit neki szántak, szerzett egy touchdownt is, a találkozót viszont az Indianapolis nyerte 30-27-re, ezzel továbbra is vezeti csoportját.