Életük meccsére készültek, aztán jött a tornádó

2013.11.22. 11:14

wash2.jpg

Múlt vasárnap az NFL-ben is komoly zavart okozott a szélsőséges időjárás, több amerikai államban tornádók pusztítottak, a Bears-Ravenst fel is kellett függeszteni egy időre, a Browns-Bengalst meg majdnem elmosta  a felhőszakadás. 

Ennél sokkal rosszabbul járt Illinois államban a Washingon High Panthers középiskolás csapat, amely huszonnyolc év után jutott el ismét az állami elődöntőbe. 41-7-re gázolták el University High csapatát az negyeddöntőben, aztán vasárnap jött a tornádó. Egy ember meghalt, négyszázan megsérültek, sokáig a csapatnál sem tudták, mindenki rendben van-e. A városban több millió dolláros kár keletkezett, ezer ember, köztük futballisták, edzők otthona vált lakhatatlanná, a quarterback és az egyik segédedző családjának otthonából semmi nem maradt, a játékosok felszerelését is széthordta a vihar. 

Az egész iskola azon dolgozott a napokban, hogy rendbe hozzák a várost, a futballistákat elvitték egy másik településre, hogy legalább edzeni tudjanak, talán most szerencse is, hogy nem hazai pályán fogadják majd a Springfield Sacred Heartot. A környékbeliek összefogtak, az ellenfél pedig buszokat küld a Panthers szurkolóinak, hogy a katasztrófa után el tudjanak utazni a hétvégi elődöntőre. 

"A futball itt igazi közösségi esemény. A játékosok apái is játszottak a csapatban évtizedekben ezelőtt. Ezért is volt akkora öröm, hogy eljutottunk az elődöntőig, az emberek a fellegekben jártak, nagy dolog ez nekünk. Másnap egy órakor viszont megérkezett a tornádó, senki nem látott még ekkora pusztítást" - nyilatkozott az iskola sportprogramjának igazgatója még a hét elején. 

wash1.jpg

Azt már a Friday Night Lights is átadta, hogy egy kisvárosnak mit jelent a középiskolai futball, a tizenötezres Washington 12-0-s csapatának szurkolóit valószínűleg most még közelebb hozta az elmúlt hét. Az elődöntő a mi időzónánk szerint szombat este héttől lesz, az eredményt itt lehet majd követni.