Elszabadult a pokol az amerikaifoci-csoda után

2013.12.02. 14:40

Sokáig beszélnek majd még az Auburn Tigers–Alabama Crimson Tide egyetemi amerikaifutball-mérkőzés drámai befejezéséről, a hazaiak visszahordásból szerzett utolsó másodperces győztes touchdownja után kitört az őrület Alabama államban. Konferenciadöntőbe jutottak.

A hazai Auburn-drukkerek a győztes touchdown után hatalmas ünneplésbe kezdtek már a pályán, a csapat kabalája a tömeg tetején úszott, a játékosokat alig akarták elengedni. Később a városban folytatódott az őrület, a Toomer's Corner fáit a tradícióknak megfelelően most is feldíszitették. 

A mérkőzést követő ünneplésnek halálos áldozata is volt, egy fiatal nőt lelőttek, a rendőrség egy nőt vett az őrizetbe. A körülményekről egyelőre semmit nem lehet tudni, de a két alabamai csapat szurkolótábora gyűlöli egymást, több balhé is volt már az elmúlt években. 

A vesztes Crimson Tide-szurkolók összes gyűlölete három mezőnygólt hibázó rúgójátékosukra, Cade Fosterre zúdult, akit Nick Saban edző már nem is küldött pályára a meccsvégi, 57 yardos mezőnygól-próbálkozásra. Helyette az újonc Adam Griffith rontotta el, ennek visszahordásából szerzett touchdownt az Auburn. Griffith mentségére szól, hogy ebből a távolságból nem egyszerű betalálni, még az NFL-es rúgók közül is sokan hibáznak ötven yard fölött. 

A három mezőnygólt hibázó Fostert a Twitteren gyalázták a szurkolók, a dögölj meg, dugják meg a nődet, ásd el, akaszd fel magad voltak a leggyakrabban emlegetett kívánságok. Mások inkább arra emlékeztették, hogy már tavaly is buktak miatta egy meccset, és ezután senki nem akarja majd draftolni őt. 

Auburn defeats Alabama HD - 100 yard missed field goal return for THE WIN

A csapattársak igyekeztek kiállni mellette, AJ McCarron irányító azt hangsúlyozta, nemcsak Foster hibázott a mérkőzésen, mindenki kiáll mellette, nincs oka szomorkodni. A linebacker C.J. Mosley szerint nem is szurkoló az, aki gyaláz egy Alabama-játékost.