Földrengést okoztak az őrjöngő szurkolók

2013.12.03. 11:21

Az NFL-es Seattle Seahawks szurkolói nemcsak Guiness-rekordot döntöttek a New Orleans Saints elleni hangerejükkel, egy közeli mérőállomás szerint a föld is megmozdult egy pontszerzésnél. 

A seattle-i CenturyLink Fieldtől száz méterre van az a szeizmológiai állomás, ahol a földmozgást regisztrálták a rangadó alatt. A Seattle Times szerint az 1-es és 2-es erősség közötti földmozgást akkor érzékelte az állomás, amikor a vendég New Orleans-iak labdavesztése után a hazai Michael Bennett 22 yardos touchdownt szerzett. 

A kisebb rengés legfeljebb fél percig tartott, a helyi szeizmológiai intézet vezetője szerint a hatvannyolcezres stadion lelátói is megremegtek a rajongók erejétől. 

Nem először fordul elő, hogy a Seattle–New Orleans-meccsen megmozdul a föld, két éve Marshawn Lynch 67 yardos touchdownt érő futásakor őrjöngtek annyira a helyi drukkerek, hogy kisebb földrengést regisztráltak. A magát 12. embernek is nevező szurkolótábor legutóbb szeptemberben döntött rekordot, akkor 137 decibellel ordítottak egy rangadón, most ezt sikerült felülmúlni, 137,6 decibel az új csúcs. 

A hétfő éjszakai mérkőzésen volt minek örülni, a Seahawks 34-7-re most le a vendégeket, a meglepően nagyarányú győzelemmel elsőként jutottak be az NFL-rájátszásba.  

A Seahawks stadionja
A Seahawks stadionja

Russel Wilson, a hazaiak irányítója 30 passzkísérletéből 22 sikeres volt, 310 yarddal és három touchdownnal zárta a mérkőzéstt.