A hó bokáig ért, a gólvonalat se látták

2013.12.09. 10:15

Szakadó hóesésben kezdődött el a Philadelphia Eagles–Detroit Lions-meccs az NFL-ben vasárnap este. Nem sokkal a kezdés előtt jött a hózivatar, felkészülni sem lehetett rá.

Percek alatt olyan hóréteg lepte el a pályát, hogy az amerikaifutballisták bokáig gázoltak benne, a látási viszonyok szörnyűek voltak, nem csoda, hogy a Lions és az Eagles is többször labdát vesztett a mérkőzés elején. 

Több játékos sisakja hóval telt meg a szerelések után, a vonalakat nem lehetett látni, a futballisták igyekeztek azokat megtisztítani egy-egy akció előtt. Ed Hochuli bíró egyszer meg is állította a mérkőzést, hogy a gólvonalat le tudják tisztítani a pályamunkások, mert a játékvezetőknek fogalmuk sem volt, honnan ítélhetnek touchdownt. 

2013 Eagles vs Lions in snow Referee says "Before the ball was Slapped"

„Számítottunk arra, hogy nem lesz jó idő Philadelphiában, de arra nem gondoltunk, hogy tizenöt centi hó fogad majd minket pályán" – nyilatkozta a mérkőzés után a Lions-edzője, Jim Schwartz. A vendégektől Jeremy Ross azt mondta, soha nem játszott még ilyen rossz időben, a cipője folyton megtelt hóval, úgy érezte, mintha mezítláb játszana. 

A pálya szélén az operatőröket is betemette a hó, de nézők legalább jól szórakoztak, többen hóembereket építettek, vagy hógolyóval dobálták a játékosokat. Az Eagles 34-20-ra nyert, a második félidőben legalább a havazás csendesedett. Nemcsak Philadelphiában okozott gondot a hó, a Pittsburgh–Miami és a Baltimore–Minnesota-meccsen is takarítani kellett a pályát az időjárás miatt. 

Eredmények:

Philadelphia Eagles–Detroit Lions 34–20

Pittsburgh Steelers–Miami Dolphins 28–34

Washington Redskins–Kansas City Chiefs 10–45

Baltimore Ravens–Minnesota Vikings 29–26

Green Bay Packers–Atlanta Falcons 22–21

New England Patriots–Cleveland Browns 27–26

New York Jets–Oakland Raiders 37–27

Cincinnati Bengals–Indianapolis Colts 42–28

Tampa Bay Buccaneers–Buffalo Bills 27–6

Washington Redskins–Kansas City Chiefs 10–45

Denver Broncos–Tennessee Titans 51–28

Arizona Cardinals–St. Louis Rams 30–10

San Diego Chargers–New York Giants 37–14

San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 19–17

New Orleans Saints–Carolina Panthers 31–13