46 mp: egyetlen passzon múlt a szezon

2013.12.30. 09:23

Az NFL-alapszakasz utolsó fordulójában nem is lehetett volna kiélezettebb a Chicago Bears–Green Bay Packers-meccs, csoporton belüli rangadójuk döntött, ki megy tovább a rájátszásba. 

A chicagói havazásban a vendégek egy egészen bizarr jelenet után fordították meg a meccset a második negyedben. A sérülés után visszatért Aaron Rodgers irányító sikertelennek tűnő passza után a Bears-védők nem mentek a labdára, ami még játékban volt, csak a packerses Jarrett Boykin ballagott oda, hogy felszedje. Boykin körülnézett, észrevette, hogy az akciónak még nincs vége, úgyhogy az őt lökdöső csapattársa társaságában beszaladt az endzone-ba, ezzel lett 10-7 a Green Baynek.

Hasonló abszurd jelenet volt, mint amit a Dallas Cowboys-védők hoztak össze november végén a New York Giants ellen.

Jarrett Boykin's easy TD!

A folytatásban is voltak hibák mindkét oldalon, a meccs viszont izgalmas, kiélezett volt, aztán az utolsó negyed elején 28-20-ra mentek el a chicagóiak, ám még rengeteg idő volt hátra. Jött is a játékot sérülten is vállaló elsőéves Packers-futó, Eddy Lacy, aki berontott az endzone-ba, ezzel 28-27-re hozta fel csapatát. 

A vezetést azonban a folytatásban nem tudták megszerezni, a hazai Chicago sem szakadt el, következett az idegölő utolsó két perc.

A Green Bay támadhatott, ám az első három próbálkozásból nem sikerült first downt kiharcolni, de neki kellett menni a negyedik, utolsó lehetőségnek is, hátha sikerül előrébb jutni. Harmincnyolc másodperc volt hátra, ezen az egy támadáson múlott, hogy ki jut a rájátszásba. Aaron Rodgers irányító kimozgott, majd a szinte egész szezonban sérült, az utolsó fordulóra visszatért Randall Cobbot találta meg, akit üresen hagytak a chicagói védők. Cobb touchdownt tudott szerezni, ezzel eldöntötte a továbbjutást, 33-28-ra nyertek. 

RODGERS TO COBB, AGAIN. Vs the Bears 12/29/13

A végsőkig harcban volt a rájátszásért a szezont pocsékul kezdő Pittsburgh Steelers is, akiknek minimális esélyük maradt, hogy bejussanak. Megtették a magukét, 20-7-re megverték a Cleveland Brownst.

Ám a Baltimore Ravensnek és a Miami Dolphinsnak és a San Diego Chargersnek is ki kellett volna kapnia, hogy januárban is érdekeltek legyenek a pittsburghiek. A Ravens és a Dolphins ki is kapott, a Chargers viszont hosszabbításban a Kansas City Chiefs ellen mezőnygóllal nyert úgy, hogy korábban a rendes játékidőben a Chiefs rúgója elrontott egy 41 yardos mezőnygól próbálkozást, amivel nyerhettek volna. A Chargers így nagy mákkal, de bejutott a rájátszásba, 27-24-re nyertek. 

Az NFC-ből a Packers mellett a rájátszásban lesz a Seattle Seahawks és a Carolina Panthers, nekik nem is kell játszaniuk az első körben, valamint a San Francisco 49ers és a New Orleans Saints és a Philadelphia Eagles, rájuk még vár a wildcard-kör jövő szombaton. 

A másik főcsoportból a Denver Broncos, a New England Patriots kihagyja az első kört, a Cincinnati Bengals, a San Diego Chargers, az Indanapolis Colts és Kansas City Chiefs lesz érdekelt jövő hétvégén.

A rájátszás párosításai

AFC

(5) Kansas City Chiefs - (4) Indianapolis Colts

(6) San Diego Chargers - (3) Cincinnati Bengals

A Denver Broncos (1) és a New England Patriots (2) erőnyerők, így csak a második fordulóban csatlakoznak be.

NFC

(5) San Francisco 49ers - (4) Green Bay Packers

(6) New Orleans Saints - (3) Philadelphia Eagles

A Seattle Seahawks (1) és a Carolina Panthers (2) erőnyerők, így csak a második fordulóban csatlakoznak be.

Eredmények:

  • Chicago Bears–Green Bay Packers 28–33
  • San Diego Chargers–Kansas City Chiefs 27–24
  • Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens 34–17
  • Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns 20–7
  • New York Giants–Washington Redskins 20–6
  • Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 30–10
  • Tennessee Titans–Houston Texans 16–10
  • Miami Dolphins–New York Jets 7–20
  • Minnesota Vikings–Detroit Lions 14–13
  • Atlanta Falcons–Carolina Panthers 20–21
  • New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 42–17
  • New England Patriots–Buffalo Bills 34–20
  • Seattle Seahawks–St. Louis Rams 27–9
  • Arizona Cardinals–San Francisco 49ers 20–23
  • Oakland Raiders–Denver Broncos 14–34