A 49ers lilára fagyott a tundrán

2014.01.06. 10:53

Minden idők egyik leghidegebb NFL-mérkőzését játszották vasárnap este Green Bayben, ahol a helyi Packers a tavaly Super Bowl-résztvevő San Francisco 49erst fogadta a rájátszásban. 

A vasárnapi kezdés előtt a rendezők ingyen kávét és forró csokoládét osztottak a nézőknek, hogy el tudják viselni az embertelen hideget, a kezdéskor mínusz tizenöt fok volt az északi városban, de a szél miatt, ennél sokkal hidegebbnek lehetett érezni az időt.

A játékosok, az edzők és a bírók is igyekeztek minél jobban felkészülni az időjárásra, a 49ers-edző Jim Harbaugh símaszkban osztotta az utasításokat, az amerikaifutballisták nagykabátban álldogáltak a pálya szélén. Ilyen hideg időben nagy a sérülésveszély is, a Green Bay Packers védelméből két fontos ember is kidőlt a mérkőzés elején.

Volt, akit a mínuszok sem tudtak megállítani, a hazaiaktól az egész évben kiemelkedően teljesítő újonc futójátékos, Eddie Lacy most is a támadójáték motorja volt, a másik oldalon Frank Gore és Colin Kaepernick volt a húzóember. Kaepernicktől idén sokan hiányolták a robbanékony futásokat, ez volt a San Francisco egyik legveszélyesebb fegyvere tavaly. Most a második negyedben végre meglódult és 42 yardot rohant előre, a támadás vége touchdown lett, ezzel vezettek 13-7-re. 

The clutch Colin Kaepernick

A második félidőre 13-10-zel fordultak a csapatok, pont nélküli harmadik negyed után jött a hajrá, amit a Green Bay indított jobban, egy futott touchdownnal fordítottak. A 49ers játékban maradt, az utolsó percekben már 20-20 volt az állás, a San Francisco a győzelemért támadhatott. Colin Kaepernick megint a legjobbkor választott futást, 3rd downnál rohant előre, és csinálta meg a helyzetet, ami később a győztes mezőnygólhoz vezetett, 23-20-ra nyert a 49ers. 

A Green Bay Packers talán most játszott a legjobban az egész szezonban, Aaron Rodgersnek is voltak bravúros megmozdulásai, de a Carolina Panthers elleni elődöntőre a San Franciscó-i csapat készülhet. 

Az AFC-ben Meskó Zoltán új csapata, a Cincinnati Bengals játszott otthon a rájátszásba utolsó pillanatban becsúszott San Diego Chargers ellen. A Bengals otthon fantasztikus volt a szezonban, ám a rájátszásra az utóbbi években mindig elfogytak és kikaptak, az irányító Andy Daltonnak még touchdownt érő átadása sem volt a bajnokságnak ebben a szakaszában. 

Ez most sikerült, aztán a második félidőben jött az összeomlás, a Chargers fordított 14-10-re, és elkezdődtek Dalton gyötrelmei. Előbb futásba menekült, aminek az lett a vége, hogy elvesztette a labdát, később pedig két interceptiont is dobott a szakadó esőben, az előtte támadófal is nehéz pillanatokat okozott számára. A Chargers a labdaszerzéseket csak mezőnygóllal tudta váltani, aztán a hajrában szereztek egy újabb touchdownt, és meglepetésre 27-10-re nyertek. 

A Chargers a következő körben a Payton Manning által vezetett Denver Broncos ellen játszik, a rutinos NFL-sztárnak eddig nem volt szerencséje a San Diegó-iak ellen, már kétszer is veszített ellenük.

Meskó Zoltán elvégezte a rá bízott feladatot, kétszer is az ellenfél húszyardos zónáján belülre bombázta a labdát. Nagy kérdés, hogy mi lesz vele jövőre, hiszen azért került a Bengalshoz, mert az első számú punter megsérült. 

Eredmények: 

Cincinnati Bengals–San Diego Chargers 10–27

Green Bay Packers–San Francisco 49ers  20–23

A következő kör párosításai:

AFC: 

Denver Broncos–San Diego Chargers

New England Patriots–Indianapolis Colts

NFC: 

Seattle Seahawks–New Orleans Saints 

Carolina Panthers–San Francisco 49ers