Annyira benézte, meg akarták verni

2014.01.13. 16:08

Az NFL vasárnap esti konferencia-elődöntőjében a San Francisco 49ers-védő Ahmad Brooks túlpörgött, idő előtt repült rá a hazai Carolina Panthers játékosaira. 

A Panthers már nagyon közel járt ahhoz, hogy touchdownt szerezzen, a harmadik kísérletnek mentek neki az endzone előtt. A 49erstől a linebacker Ahmad Brooks trükközni akart, tökéletesen időzítve próbálta meg földre vinni a Panthers-irányító Cam Newtont, azonban már azelőtt ugrott, hogy a labda útjára indult volna.

A vetődés látványos volt, átúszott az ellenfél támadófala fölött, lefelé érkezve pedig beleakadt Newtonba, aki erre eljátszotta a nagyhalált, a panthersesek igyekeztek is megfegyelmezni a San Franciscó-it. Brooks megmozdulása természetesen szabálytalan volt, mert azelőtt lépte át a támadás vonalát, hogy az akció elindult volna. 

Ahmad Brooks leaps early

A 49ers-játékos a Steelers-veterán Troy Polamalu emlékezetes szerelését próbálta lemásolni, a pittsburghi még a Tennessee Titans elleni 2010-es meccsen oldalról lepte meg az ellenfelet azzal, hogy berepült, az időzítés tökéletes volt. 

Troy Polamalu Superman (Flying) Tackle! (Steelers vs Titans)

Az idei szezon elején a kétszeres Super Bowl-győztes Polamalu ismét megmutatta, hogy még mindig jól ki tudja számítani, mikor indul az akció, a Titans ellen szeptemberben ugrás helyett egyszerűen keresztülrohant az ellenfél falán, hogy szerelje az irányító Jake Lockert. 

Troy Polamalu Blitz: Jake Locker Taken Down By Steelers Star's Perfectly-Timed Pla

A vasárnapi konferencia-elődöntőt a San Francisco 49ers nyerte 23-10-re, a Super Bowl-részvételért a Seattle Seahawksszal játszanak majd.