3 gyilkosságot varrhatnak az NFL-es nyakába

2014.01.17. 21:14

Az eddig csak egy ismerőse meggyilkolásával vádolt NFL-es Aaron Hernandez egy 2012-es bostoni kettős gyilkosságnál is ott volt, és a rendőrség szerint ő lehetett az elkövető is. 

Egy csütörtökön közzétett bírósági dokumentum szerint a hatóságok azzal az indokkal kértek házkutatási parancsot, mert azt gyanítják, a korábbi New England Patriots-játékos lőhetett le két férfit, akikkel korábban egy night clubban összeszólalkozott társasága.

Hernandezék egy kereszteződésnél érték utol a másik társaság járművét, ezután autójukból tüzet nyitottak, ketten belehaltak a lövöldözésbe. Az autóban ülő harmadik férfi megsebesült, de el tudott menekülni a helyszínről. Az ügynek másfél évig gyanúsítottja sem volt, Hernandez csak azután került képbe, hogy júniusban Odin Llyod meggyilkolásával megvádolták. Llyod állítólag tudott arról, hogy a bostoni esetben az amerikaifutballista is érintett. 

A rendőrség a Lloyd-gyilkosság után kapott névtelen bejelentést egy bostoni night club alkalmazottjától, ő állította azt, hogy a két gyilkossági ügy között kapcsolat van, állítólag meghallotta, hogy valaki erről beszél a szórakozóhelyen. Hernandezt nemrég egy biztonsági kamera felvétele alapján azonosították a kettős gyilkosság helyszínétől nem messze, ahogy autójával a klub körül köröz, arra várt, hogy a későbbi áldozatok is járművükbe szálljanak. 

A lövöldözők járművét a Lloyd-ügyben indult nyomozás során megtalálták Hernandez nagybátyjánál, pókhálók borították, az akkumulátor is lemerült, jó ideje ott állhatott már. A kettős gyilkosságnál használt fegyver is előkerült , a nyomozók egy nő autójának csomagtartójában találták meg, ő azt mondta, korábban amerikaifutballisták használták a járművet. 

A nyomozók a két gyilkosság közötti kapcsolatot akarják bizonyítani az újabb házkutatási parancsra irányuló kérelmmel. Ha bebizonyosodik, hogy a sportoló követte el a gyilkosságokat, élete végéig börtönben marad.

A huszonnégy éves Hernandez nyár óta őrizetben van, egyelőre csak Odin Lloyd meggyilkolásával vádolják, ártatlannak vallotta magát. A bírósági per idén kezdődhet el. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport