Jön egy meccs, és mindenki elveri a pénzét

2014.01.31. 07:59

Floyd Mayweather állítólag 10 millió dollárt tett fel a Super Bowlra, a többi amerikait sem kell félteni, egyik sporteseményre sem fogadnak annyit, mint az NFL-döntőre. 

A bokszoló Floyd Mayweather pénzimádata nem újdonság, ahogy az sem, hatalmas összegekkel szeret fogadni sporteseményekre, de az amerikaifoci-döntő, a Super Bowl előtt most minden korábbi fogadásán túltett, ha lehet hinni a vegasiaknak.  

A harminchat éves, veretlen Mayweather több részletben 10,4 millió dollárt (nagyjából 2,2 milliárd forintot) rakott fel a Denver Broncos vasárnapi győzelmére egy vegasi fogadóiroda szerint, ha bejön a fogadás tizennyolc milliót tehet zsebre. Tavaly egyébként nyolcvanöt millió dollárt bokszolt össze, úgyhogy nem kell attól tartania, hogy anyagi gondjai lesznek, ha mégis a Seattle Seahawks nyeri meg a mérkőzést. 

Mayweather nemrég az egyetemi bajnokság egyik meccsére ötvenezer dollárt tett fel, és százezret kasszírozott. A fogadóirodák is a Peyton Manning által vezetett denverieket látják valamivel esélyesebbnek a végső győzelemre. 

nfl

Las Vegas-i fogadóirodák egyébként ilyenkor élik legjobb napjaikat, az amerikaiak egész évben nem tesznek annyi pénz egy sporteseményre, mint a Super Bowl előtt. Tavaly például, amikor a Baltimore Ravens az emlékezetes áramszünetes meccsen megverte a San Francisco 49erst, a vegasi bukik rekordmennyiségű, kilencvenkilenc millió dollárnyi fogadást regisztrálhattak, ebből hétmilliót meg is őriztek.

Cserébe a lehető legszélesebb kínálatot nyújtják a fogadóknak, száznyolcvan sportágban várják a téteket, de a Super Bowl esetében sem hiányoznak a hülye fogadási lehetőségek.

A mostani döntőben egy operaénekes adja majd elő az amerikai himnuszt, lehet fogadni, hogy hány másodperc alatt. Mivel nem egy popsztár énekel, mint az elmúlt években, a fogadóirodák arra számítanak, hosszabb lesz a produkció. Elsírja-e majd magát valamelyik játékos közben – erre is lehet pénzt tenni. 

A szurkolók tippelhetnek, elhangzik-e majd a marihuána szó a közvetítésben, mivel két olyan állam csapata játssza a döntőt, ahol nemrég legalizáltak. A Seattle Seahawks főcsoportdöntőben szerzett győzelme után emlékezetes, ordibálós interjút adott a seahawksos Richard Sherman egy FOX Sportsos amerikai riporternőnek, lehet arra pénzt tenni, a nő megint odamegy-e majd hozzá a meccs után. 

Az ilyenkor már szinte magától értetődő, hogy téteket várnak arra, milyen színű energiaitallal öntik majd nyakon a győztes csapat edzőjét, a tavalyi áramszünet után viszont már az is egy fogadási kategória, lesz-e ismét ilyen probléma. Az áramszünet jól fizet, húszszorosan jön vissza, ez már talán egy szabotázst is megér. 

A Super Bowlt vasárnap éjféltől játssza a Denver Broncos és a Seattle Seahawks.