23 óra zárka, 1 óra bilincs az NFL-esnek

2014.02.28. 07:12

A gyilkossággal vádolt amerikaifutballista, Aaron Hernandez a napokban összeverte egyik rabtársát, ezért most súlyos büntetést kapott a Bristol County-i börtönben, ahol peréig őrzik. 

A New England Patriots korábbi játékosát az eddigieknél is jobban elkülönítik a többi rabtól, napi huszonhárom órát tölt majd egy magánzárkában a következő harminc napban, az ételt is odaviszik majd a börtönőrök. Arra az egy órára, amikor elhagyhatja a cellát, kezét-lábát megbilincselik, és a őrök csak láncon vezethetik

Hernandez azután ment neki egy másik rabnak, hogy az többször beszólt neki. Az ügyben nyilatkozó seriff szerint a korábbi NFL-es csúnyán elverte a másik férfit, akinek megbilincselve nem volt esélye visszavágni. Az ügyben vizsgálat indult a börtönben. 

A huszonnégy éves sportolót szerdán még be is perelték egy 2012-es kettős gyillkosság áldozatainak családtagjai, a rendőrség nemrég hozta kapcsolatba Hernandezt ezzel a bűnténnyel. Az állítólag Hernandez által meggyilkolt Odin Llyod tudhatott arról, hogy az amerikaifutballista ott volt a kettős gyilkosságnál. Ezen veszhettek össze azon az éjszakán, amikor Lloydot lelőtték az NFL-es otthonának közelében.  

Ha Hernandezt bűnösnek találják a hamarosan kezdődő per végén, akkor élete végéig börtönben marad.