Mégis mit művel a Super Bowl-győztes?

2014.03.05. 09:20

A Russell Wilson NFL-irányító által vezetett Seattle Seahawks lemosta a pályáról az esélyesebbnek tartott Denver Broncost a Super Bowlban, egy hónappal a nagy győzelem után a quarterback már egy másik csapatnál, a Texas Rangers baseballklubnál jelentkezett játékra. 

Több sportágban a klubvezetők kiborulnának attól, hogy játékosuk miket művel a holtszezonban, ez Russell Wilson esetében már egészen más dimenzió, az is lehet, hogy a bajnoki címvédő csapat irányítója mérkőzést is játszik majd a texasiak tavaszi felkészülése során. 

Wilsonnak nem a Super Bowl után jött az ötlet, hogy baseballozzon szabadidejében, családjában többen is űzték a sportot, középiskolában és egyetemen is játszott az amerikaifutball mellett. 2010-ben a negyedik körben drafotlta a Colorado Rockies MLB-csapat, ahol több mérkőzése is volt, aztán 2012 januárjában közölte a klubbal, hogy benevez az NFL-draftra is. Két évvel később bajnokságot nyert amerikaifutballistaként, viszont néhány hete a texasiak megszerezték a baseballos játékjogát.  

Hétfőn már ismét ott volt a baseballpályán, a Rangers mezében beszélt arról, hajlandó lenne-e az amerikaifutball mellett komolyabban foglalkozni másik kedvenc sportjával. „Mindig álmodoztam arról, hogy jó lenne egyszerre két sportágban is játszani. Ha ilyen csodás lehetőségem nyílna, akkor meggondolnám. Soha ne mondd, hogy soha. Természetesen továbbra is az a legfontosabb, hogy bajnokságot nyerjek a Seattle Seahawksszal" - nyilatkozta a huszonöt éves irányító. 

Ilyenkor a legtöbb embernek Michael Jordan jut eszébe, azonban az NBA-legenda csak első visszavonulása után kezdett el komolyabban baseballozni, és nem is nagyon tudott maradandót alkotni, de legalább a Birmingham Barons egy rakás jegyet eladott, amíg a játékosuk volt. Most a Rangersnek is jól jön a hírverés, hogy náluk készül a Super Bowl-győztes. 

Peyton Manning folytathatja pályafutását

Bár az lett volna a meglepő, ha nem így történik, de a Super Bowlt elvesztő Denver Broncos irányítója átment az éves kötelező orvosi vizsgálatán. A 37 éves irányító nyakműtétjei miatt a teljes 2011-es szezont kihagyta, ezután került a denveriekhez, ahol a szerződésében rögzítették, az összes idény után alapos orvosi vizsgálatokon kell átesnie, hogy a műtött nyaka bírja-e a terhelést. Manning 2014-re vonatkozó, 20 millió dolláros fizetése teljes egészében garantálttá vált azzal, hogy játékra alkalmasnak nyilvánították hétfő este.