Ezzel idegelik ki az NFL-rajongókat jövőre

2014.03.20. 15:48

kickoff.jpg

Az NFL szabályaiért felelős bizottság az eddigiek mellé tizenhárom új szabályváltozatási ötletet néz meg alaposabban a közeljövőben, erről a jövő héten szavaznak majd a klubtulajdonosok.

A legnagyobb felzúdulást persze az keltette, hogy a 40 yardos vonalra hoznák előre a kickoffokat, a mostani 35 yardos vonalról, ahova egyébként pár éve vitték előre a 30 yardosról, mondván nagy a sérülésveszély a visszahordásoknál. Ha így halad tovább a dolog, akkor lassan visszahordások se lesznek, a jobb rúgók simán kibombázzák majd a pályáról a labdát. Költöznének az extra pontok is, a 25 yardos vonalról lehetne lőni őket. 

Nem lenne hosszabbítás a szezon előtti meccseken, enélkül megvagyunk, a kapufákat pedig 5 yarddal magasabbra nyújtanák, így könnyebben meg lehet ítélni, bent volt-e egy mezőnygól kísérlet.

Van egy olyan kezdeményezés is, hogy az edzők challengelhetnék a personal foulokat, erről egyébként már korábban is szó volt, valószínűleg át is fog menni, Goodell komisszár is azt mondta, így a legbiztosabb, hogy nem tévednek a pályán. A nézők számára nagy öröm lehet az a javaslat is, hogy a vezetőedzők tulajdonképpen bármit visszanézethetnének a bírókkal, az a magyarázat, hogy a fontosabb playeknél minden rendben legyen, ezt egyébként a New England Patriots kezdeményezte.

A visszanézésekkor a bírók a központi bírói bizottsággal is kapcsolatban állhatnak, hogy egészen biztosan a megfelelő döntést hozzák, azaz még több, hosszabb szünet, több reklámidő.

A teljes listát egyébként itt lehet átfutni.