Bombával fenyegetőzött az NFL-sztár

2014.04.14. 21:43

Úgy látszik, nem vált be tökéletesen az elvonó Aldon Smith, a San Francisco 49ers védőjátékosának esetében, vasárnap ugyanis elég komoly balhét okozott a Los Angeles-i repülőtéren.

Az NFL-játékos már az utasfelvételnél balhézni kezdett, szemtanúk szerint nem akarták Smith-t felengedni a gépre, majd a biztonsági ellenőrzés után az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (TSA) emberei vették körbe, a repülőgép kapujánál öt egyenruhás rendőr fogadta.

Mint kiderült, Smith az eset közben többször is azzal fenyegetőzött, hogy bomba van nála. Végül hamis bombafenyegetés miatt tartóztatták le, de nem is jutott el a fogdáig, ugyanis 20 ezer dolláros (4,4 millió forintos) óvadék ellenében elengedték. Ha bűnösnek találják, csak emiatt egy évet is kaphat.

A helyszínen videó is készült arról, ahogy elvezetik Smith-t, aki jól hallhatóan azzal védekezik, hogy nem csinált semmi rosszat.

Aldon Smith -- 49ers Superstar Arrested at LAX ... Allegedly Yelled 'Bomb' in Airport - Watch More Celebrity Videos or Subscribe

Smith 2011-ben került az NFL-be, azóta számtalan ügye volt a hatóságokkal, korábban ittas vezetésért már le is tartóztatták, de engedély nélküli fegyvertartásért is folyik ellene vizsgálat. 2013 szeptemberében részegen nekiment egy fának, de marihuánát is találtak a kocsijában - ezt követően elvonóra ment még a szezon közben.

A 24 éves Smith 2012-ben Pro Bowl játékosnak választották, a 49ersnél több sack-csúcsot is tart. Csapata, a San Francisco 49ers hivatalos közleményében azt írta, hogy csalódottak játékosukban, de egyelőre a szükséges információkat gyűjtik az esetről és nincs további hozzáfűznivalójuk. Lassan azonban elfogyhat a 49ers türelme saját játékosai iránt, hiszen márciusban a cornerback Chris Cullivert tartóztatták le cserbenhagyásos gázolás és engedély nélküli fegyvertartás miatt, majd alig egy hete az irányító Colin Kapernicket vádolták meg nemi erőszakkal.