Négy év háború után megy az NFL-be

2014.05.10. 11:11

Az amerikai hadsereg afganisztánban szolgált katonája, Alejandro Villanueva élete lehetőségét kapta a Philadelphia Eaglestől, hogy több évnyi harctéri szolgálat után profi sportoló legyen.

Az Eaglestől a védőfalemberként bevethető játékos újoncszerződést kapott. Négy évet töltött Afganisztánban, megkapta többek között a bronzcsillagot, mert sérült társait mentette, mialatt ellenséges tűz alatt álltak. Sportolóként is van múltja, egyetemi éveit a hadsereg akadémiájának csapatában töltötte amerikaifutballistaként, elkapóként is játszott, öt touchdownja volt abban a szezonban.

Már akkor is felkeltette az NFL-csapatok érdeklődését, a Cincinnati Bengals próbajátékra hívta, ezután azonban elkezdte az afganisztáni szolgálatot. Három turnusban vett részt az ottani hadműveletekben, a legutóbbi után döntött úgy, hogy ismét megpróbálkozik a sporttal, egy áprilisi NFL-válogatón figyeltek fel rá a Philadelphia Eagles edzői. 

A fizikuma kivételes, termete is adott a pozícióhoz, 210 centiméter magas és 110 kiló, azonban a lemaradása jelentős, így az NFL-es klub májusi edzőtáborában nagyon oda kell tennie magát, hogy legyen esélye bekerülni a végleges keretbe. 

Azt mondta, csak nyerhet, ha összejön az NFL-es karrier, akkor megvalósul egy nagy álma, ha nem, akkor pedig alig várja, hogy visszatérjen a hadseregbe, és folytassa a szolgálatot.