Egy kiborított ital miatt gyilkolt az NFL-es

2014.05.29. 11:02

A már három ember meggyilkolásával vádolt Aaron Hernandez amerikaifutballista azért ölhetett meg 2012-ben két férfit, mert egy bárban kilöttyintették az italát. 

A korábbi New England Patriots-játékost nemrég vádolták meg egy bostoni kettős gyilkossággal, szerda este hivatalosan is vádat emeltek ellene. A sportoló az összes vádpontban ártatlannak vallotta magát a bíróságon. 

Az ügyész szerint 2012-ben, egy bostoni klubban az egyik áldozat nekiütközött Hernandeznek a tánctéren és kiborította az italát. Az amerikaifutballista azért lett ideges, mert a Daniel Abreu nevű férfi nem kért tőle bocsánatot, barátjainak azt mondogatta, hogy a bostoniak folyamatosan kóstolgatják, nem adják meg neki a tiszteletet. 

Hernandez pleads not guilty to all charges

A barátai próbálták megnyugtatni, később autóba szálltak, de egy idő után Hernandez magához vette a motorháztető alá rejtett fegyverét. Megvárták Abreuékat, akiknek fogalmuk sem volt, hogy bárkinek problémája volt velük a klubban, és azt sem sejtették, hogy követik őket. 

Egy közlekedési lámpánál Hernandez Abreuék autója mellé gurult, kihajolt a vezetőoldali ablakon, odakiabált a férfiaknak, hogy most dumáljanak, majd azonnal lőni kezdett.

Yo, whats up now!

- üvöltötte a lövések előtt. 

A vallomások szerint szerint az amerikaifutballisa többször is meghúzta a ravaszt, miután kiürült a tár. Daniel Abreu és Safiro Furtado meghalt a lövöldözésben.

Hernandez klubja néhány héttel a kettős gyilkosság után meghosszabbította a játékos szerződését. A gyilkosság éjszakáján használt autót az NFL-es egyik unokatestvérénél találták meg, a gyilkos fegyvert pedig egy nőnél, aki szintén kapcsolatban volt vele. 

Az ügyész szerint több vallomás is alátámasztja, hogy Hernandez már hónapokkal a kettős gyilkosság előtt zaklatott volt, azt érezte, hogy Bostonban nem tisztelik eléggé. Korábban arról lehetett hallani, hogy a sportoló rászokott az angyalporra, ettől teljesen paranoid lett. 

Hernandezt a múlt hétig csak egyik ismerőse, Odin Lloyd meggyilkolásával vádolták, akinek holttestét nem messze otthonától találták meg 2013 nyarán. Lloyd tudhatott arról, hogy a sportoló 2012-ben megölt két embert. Ha Hernandezt bűnösnek találják, élete végéig börtönben marad. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport