LeSean McCoy lehet, hogy beszívott

2014.05.31. 16:29

Legalábbis erre enged következtetni az ESPN First Take c. műsorában tett kijelentése, miszerint ő a jelenlegi legjobb running back, és nem Adrian Peterson. Ám az is lehet, hogy a kijelentés csupán egy családon belüli viszontfricska a tesónak, aki hasonlóképpen szkeptikus. „A testvérem állandóan heccel, arra ösztönöz, hogy mind keményebben játszak. Én azt mondom ’én vagyok a legjobb’, mire ő ’Peterson visszavonult?’” Talált, süllyedt.

McCoynak persze kézenfekvő érvei is vannak, amiket az elmúlt évekre alapoz. „Az elmúlt három évben All-Pro választott voltam, ebből kétszer az első csapatban. Blokkolok, elkapok, sosem hagyom el a pályát.” Ha csak a tavalyi szezont nézzük, akár még egyet is érthetünk vele. Csakhogy még mindig ott lézeng a statisztikai évkönyvek főoldalán az a bizonyos 2097 yard. Ellenben igaz, hogy idén Peterson 1266 futott yarddal csak ötödik lett, a Philly futója viszont simán első, 1607-tel. Ugyancsak mellette szól, hogy 539 elkapott yarddal szintén tönkreveri a vikingsest (171), valamint az is – bár ez kétélű fegyver – hogy az Eagles játékhívások 79,1 százalékában volt érintett, míg AP csak 64,7-ben. Kétélű, mert attól, hogy többet játszol, még nem vagy feltétlenül jobb, viszont biztosan fiatalabb. Nem mellesleg potenciálisan nagyobb számokat érsz el.

mccoy.jpg

Érdemes látni a két játékos közötti fizikai különbséget is, valamint az erre épülő esetleges csapatstratégiát. Peterson magasabb, súlyosabb, mindenekelőtt pedig erősebb, lobbanékonyabb, és a paraméter-életkor különbségek dacára, talán még gyorsabb is. Igazi „power horse”, aki laterálisan is igen jól mozog, mégis leginkább csak előre, egy mindenkin átgázoló monstre. Ha csak a három ember mellett el, néggyel a nyakamban látványfutásokra gondolunk, AP-vel senki nem veheti fel a versenyt, talán csak Marshawn Lynch.

És van még egy fontos szempont. Chip Kelly offenzív playbookja – csakúgy mint a Philadelphia szezonja – sokkal fineszesebbre és változatosabbra sikerült, miáltal McCoy játéka is jobban kibontakozhatott. Gondoljunk csak bele, mire lett volna képes Peterson a testvéri szeretet városában, aztán meg abba, hogy mire nem „Shady” Minnesotában. Mert a Philly minimum egy fifti-fifti középcsapat, a Minnesota az utóbbi szezonban simán szar volt. Úgyhogy várjunk még egy-két idényt, mire vagy a két csapat közötti erőegyenlőség, vagy legalábbis AP visszavonulása bekövetkezik.

Utóbbi mindenesetre lazán kommentálta a dolgot, szerinte „nem gondolta a srác azt komolyan”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport